breaking news

Lando Vannata vecht tegen Abel Trujillo tijdens UFC 216 in Las Vegas

August 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Las Vegas Review Journal’s Adam Hill wist zojuist bekend te maken dat de spectaculaire JacksonWink MMA vechter Lando Vannata tijdens UFC 216 in Las Vegas, Nevada zijn rentree maakt in de Octagon. Vannata neemt het op tegen de sterke Abel Trujillo. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden op 7 Oktober 2017 in de T-Mobile Arena. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card, al is dat eerste het meest voor de hand liggend.

Lando Vannata (MMA 9-2/UFC 1-2) is misschien wel een van de meest besproken nieuwkomers van 2016. De JacksonWink MMA vechter kwam in Juli 2016 op short notice de UFC binnen. Vannata (op dat moment ongeslagen) viel in voor de geblesseerde Michael Chiesa, en kreeg meteen een topcontender voor zijn neus in Tony Ferguson. Vannata verbaasde vriend en vijand door Ferguson in de eerste ronde tweemaal knockdown te slaan. Echter ”gaf”’ Vannata in de tweede ronde zijn nek aan Ferguson, die zijn kans schoon zag en zijn geliefde D’Arce Choke aanzette. Vannata tapte en verloor, maar hield er de Fight of the Night bonus aan over. Plus hij had zichzelf op de kaart gezet tegen een van de beste vechters in de Lightweight divisie. Vannata keerde in December 2016 terug in de Octagon om het op te nemen tegen John Makdessi. Opnieuw deed Vannata van zich spreken. Vroeg in de eerste ronde wist hij een Spinning Kick op het gezicht van Makdessi te plaatsen. Makdessi ging neer en Vannata won via een zeer spectaculaire KO. Ditmaal goed voor de Performance of the Night bonus. En misschien ook nog wel de KO van het Jaar. Vannata won met zijn KO in ieder geval de MMA DNA Award voor KO of the Year 2017. Vannata werd vervolgens gekoppeld aan de Zweed David Teymur. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Teymur die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met Fight of the Night waardoor Vannata in drie gevechten al drie bonussen heeft weten binnen te halen.

Abel Trujillo (MMA 15-7-0-1/UFC 6-3-0-1) kwam in 2012 de UFC binnen. Tijdens zijn UFC debuut versloeg hij in de tweede ronde Marcus LeVesseur via TKO. Vervolgens werd Trujillo ”geragdolled” door Khabib Nurmagomedov die hem 21 (!!!) keer in drie rondes neer haalde. Vervolgens eindigde een gevecht met Roger Bowling in een No-Contest door een illegale knie van Trujillo. Echter wist Trujillo vier maanden later te herstellen door Bowling ditmaal TKO te slaan. In 2014 begon Trujillo goed. Zo won hij via KO van voormalig WEC Kampioen Jamie Varner, dit leverde Trujillo zowel de KO als de Fight of the Night bonus op. Eind 2014 ging het mis toen Trujillo tegenover Tony Ferguson stond. De inmiddels topcontender in de Lightweight divisie versloeg Trujillo laat in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Vanaf dat moment heeft Trujillo driemaal gewonnen binnen de UFC. Zo werd een Submission verlies tegen Gleison Tibau omgedraaid in een diskwalificatie winst voor Trujillo nadat na afloop bleek dat Tibau verboden middelen had gebruikt. De andere twee overwinningen kwamen via een Guillotine Choke Submission tegen Tony Sims, en een Unanimous Decision tegen Jordan Rinaldi. Trujillo kon vervolgens voor het eerst in zijn UFC carrière vier gevechten achter elkaar winnen. Deze opzet mislukte echter. Trujillo zou tegen Evan Dunham vechten, maar door een blessure van Dunham kwam Trujillo tegenover James Vick te staan. Vick wist Trujillo in de derde ronde hard te raken via een ”Flying Knee” en vervolgens de aangeslagen Trujillo te finishen via een D’Arce Choke Submission.

Comments are closed.