breaking news

Lando Vannata tekent nieuw 4-fight contract bij de UFC

January 4th, 2019 | by Redactie
Lando Vannata tekent nieuw 4-fight contract bij de UFC
UFC
0

Lando Vannata heeft een nieuw contract getekend bij de Ultimate Fighting Championship (UFC). De Lightweight vechter sloot zijn contract af met een majority draw tegen Matt Frevola. Verder heeft hij in zijn laatste zes partijen slechts één keer gewonnen.

Powered by Aiki Budo.

Vannata informeerde zijn fans via social media:
https://www.instagram.com/p/BsLpTponlwS/?utm_source=ig_embed

Lando Vannata (MMA 9-3-2/UFC 1-3-2) was een van de meest besproken nieuwkomers van 2016. De JacksonWink MMA vechter kwam in Juli 2016 op short notice de UFC binnen. Vannata (op dat moment ongeslagen) viel in voor de geblesseerde Michael Chiesa, en kreeg meteen een topcontender voor zijn neus in Tony Ferguson. Vannata verbaasde vriend en vijand door Ferguson in de eerste ronde tweemaal knockdown te slaan. Echter ”gaf”’ Vannata in de tweede ronde zijn nek aan Ferguson, die zijn kans schoon zag en zijn geliefde D’Arce Choke aanzette. Vannata tapte en verloor, maar hield er de Fight of the Night bonus aan over. Plus hij had zichzelf op de kaart gezet tegen een van de beste vechters in de Lightweight divisie. Vannata keerde in December 2016 terug in de Octagon om het op te nemen tegen John Makdessi. Opnieuw deed Vannata van zich spreken. Vroeg in de eerste ronde wist hij een Spinning Kick op het gezicht van Makdessi te plaatsen. Makdessi ging neer en Vannata won via een zeer spectaculaire KO. Ditmaal goed voor de Performance of the Night bonus. En misschien ook nog wel de KO van het Jaar. Vannata won met zijn KO in ieder geval de MMA DNA Award voor KO of the Year 2016.

Vannata werd vervolgens gekoppeld aan de Zweed David Teymur. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Teymur die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus waardoor Vannata in drie gevechten al drie bonussen wist binnen te halen. En ook in zijn vierde gevecht voor de organisatie pakte Vannata een bonus. Tijdens UFC 216 in Oktober 2017 nam Vannata het op tegen Bobby Green. In een zeer spectaculair gevecht moesten beide mannen uiteindelijk genoegen nemen met een Draw. Vannata zou vervolgens in April 2018 vechten tegen Gilbert Burns. Echter ondervond Vannata nog teveel last van een blessure waardoor het gevecht er niet zou komen. Vannata keerde vervolgens in Juli 2018 terug in de Octagon tegen Drakkar Klose. Vannata wist wederom niet te winnen, hij verloor via Unanimous Decision.

Op 3 november 2018 maakte Vannata opnieuw kennis met een Draw. Tijdens UFC 230 vocht drie volle rondes tegen Matt Frevola en ontving hier een score van 29-28, 28-28, 28-28.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.