breaking news

Kwartfinale/Titelgevecht tussen Rory MacDonald en Jon Fitch in Californië

January 24th, 2019 | by Redactie
Kwartfinale/Titelgevecht tussen Rory MacDonald en Jon Fitch in Californië
Bellator MMA
0

Door het succesvolle Bellator MMA Heavyweight Grand Prix werkt de Amerikaanse organisatie opnieuw met dit format. Ditmaal staat de Welterweight divisie als hoofdrol. Op 27 april staat er weer een kwartfinales op de kaart met een gevecht tussen Rory MacDonald en Jon Fitch. Het gevecht wordt georganiseerd in de SAP Center van San Jose, Californië. Doordat MacDonald de huidige Welterweight Kampioen is staat die avond ook de titel op het spel.

Powered by Aiki Budo.

Rory MacDonald (MMA 20-5/Bellator 4-1) kwam begin 2017 over van de UFC. De topvechter uit de Tristar Gym van Firas Zahabi vocht in 2015 nog voor de Welterweight titel in de UFC tegen Robbie Lawler. In een absolute klassieker won Lawler uiteindelijk via TKO in de vijfde ronde. Nadat MacDonald vervolgens ook verloor van Stephen Thompson besloot de Canadees over te stappen naar Bellator. Bellator deed hem een betere aanbieding dan de UFC namelijk. Tijdens zijn Bellator MMA debuut vocht MacDonald een #1 contendergevecht tegen de Engelsman Paul Daley in Londen. MacDonald liet zien dat hij de superieure vechter was en versloeg Daley betrekkelijk eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Daarna wist MacDonald zijn titelgevecht te winnen van Douglas Lima. Sindsdien mag hij zichzelf de Bellator MMA Welterweight kampioen noemen.MacDonald probeerde nog een uitstap naar een hogere klasse, maar kreeg geen warm welkom.
Hij verloor van Gegard Mousasi.

Jon Fitch (31-7-1) heeft zijn laatste vijf gevechten op rij gewonnen onder de World Series of Fighting (WSOF)/ (Professional Fighters League) PFL-banner. Hij is nu de voormalige WSOF Welterweight kampioen en verlaat de promotie zonder zijn titel te verliezen. Nadat de WSOF was omgezet tot de Professional Fighters League, besloot de promotie om alle titel te schrappen, wat Fitch ertoe bracht om zijn contract te beëindigen. Het grootste deel van zijn 16-jarige carrière is doorgebracht bij de Ultimate Fighting Championship (UFC). Hij vocht in 2008 voor de Welterweight titel maar verloor van de kampioen Georges St-Pierre. Fitch heeft opmerkelijke overwinningen tegen Thiago Alves (twee keer), Diego Sanchez, Erick Silva, Yushin Okami en Jake Shields.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Tweet 20

Comments are closed.