breaking news

King of Pancrase Daichi Abe maakte UFC debuut tegen Hyun Gyu Lim in Japan

July 25th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de Zuid-Koreaanse MMA journalist John Hyon Ko namens MMA Today te melden dat de UFC de Japanner Daichi Abe heeft gecontracteerd. De King of Pancrase maakt zijn debuut tijdens UFC Fight Night 117 in Saitama, Japan tegen de Zuid-Koreaan Hyun-Gyu Lim. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden op 23 September 2017 in de Octagon van de Saitama Super Arena. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card gevochten zal worden.

Hyun-Gyu Lim (MMA 13-6-1/UFC 3-3-0) kwam in 2013 als de Pacific Xtreme Combat Kampioen de UFC binnen. De Zuid-Koreaan imponeerde meteen met een KO overwinning via een knietechniek tegen de Braziliaan Marcelo Guimaraes. Vijf maanden later win Lim bijna op identieke wijze van de Duitser Pascal Krauss. Ondanks dat dit gevecht minder dan een ronde duurde was het zo spectaculair dat de UFC beide vechters beloonde met de Fight of the Night bonus. Vervolgens ging het begin 2014 mis voor Lim. Tijdens het Main Event in Singapore was de Belg Tarec Saffiedine via TKO in de vierde ronde te sterk. Ook ditmaal wist Lim de Fight of the Night bonus binnen te slepen. Lim revancheerde zichzelf een half jaar later in Japan door de Japanner Takenori Sato te trakteren op een TKO verlies in de eerste ronde. Dit is echter Lim’s laatste overwinning binnen de UFC geweest. De Zuid-Koreaan verloor vervolgens tweemaal via TKO tegen respectievelijk Neil Magny en Mike Perry, en zal moeten proberen in September voor het eerst sinds drie jaar weer een partij te winnen.

Daichi Abe (MMA 5-0/UFC 0-0) is met zijn 25 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten in Japan. De Japanner zou zijn Pro-MMA carrière in 2015 beginnen, maar door een gebroken voet moest zijn debuut noodgedwongen uitgesteld worden tot 2016. Abe maakte zijn debuut in de Pancrase organisatie en won via TKO binnen 30 seconden van Ryosuke Igarashi. Vervolgens werd ook de geroutineerde Yuta Nakamura via KO vroeg in de eerste ronde verslagen. Hierna volgden een Unanimous Decision overwinning, en een overwinning via KO tijdens een uitstapje naar een andere organisatie in Hawaii. Eerder deze maand keerde Abe terug bij de Pancrase organisatie om te vechten tegen voormalig WEC vechter en huidige Welterweight Kampioen Hiromitsu Miura. Abe wist het gevecht vroeg in de tweede ronde te beslissen via TKO en kroonde zich hiermee tot King of Pancrase. Nu mag Abe proberen zijn eerste overwinning te pakken in de Octagon, en zijn ongeslagen record te behouden.

Comments are closed.