breaking news

Kickboks legende Andy Souwer treft MMA legende Takanori Gomi in Japan

June 8th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Kickboks legende Andy Souwer treft MMA legende Takanori Gomi in Japan
Rizin FF
0

Op 29 juli 2019 keert de ring van de Rizin Fighting Federation terug naar de Saitama Super Arena van Japan. Naast partijen als Kyoji Horiguchi vs. Hiromasa Ogikubo en Jiří Procházka vs. Bruno Cappelozza is nu ook het gevecht tussen de legendes Takanori Gomi vs. Andy Souwer toegevoegd aan de line-up.

Takanori Gomi (MMA 35-13-0-1/UFC 4-8-0-0) is een van de grootste MMA vechters die Japan ooit heeft gekend. De vechtmachine uit Kanagawa maakte naam in de PRIDE FC organisatie waar hij de Lightweight Kampioen was. Nadat PRIDE FC failliet ging zocht Gomi zijn heil bij de Sengoku RC organisatie. Al snel kwam de UFC om de hoek kijken en met veel bombarie werd de Japanner in 2010 gecontracteerd door de UFC. Gomi heeft echter nooit zijn oude niveau uit zijn gloriedagen in de UFC kunnen laten zien. In twaalf UFC optredens kwam Gomi slechts tot vier overwinningen. Zijn grootste overwinning was tegen de Amerikaan Tyson Griffin tijdens zijn tweede gevecht voor de organisatie. Gomi won dit gevecht via KO in de eerste ronde. Gomi’s laatste overwinning dateert van April 2014, toen versloeg de Japanner in een Fight of the Night performance de Amerikaan Isaac Vallie-Flagg via Unanimous Decision. Sindsdien heeft Gomi vier gevechten verloren van Myles Jury, Joe Lauzon, Jim Miller & Jon Tuck allen via TKO of Submission en allemaal in de eerste ronde.

Lees ook: Andy Souwer boekt nog een gevecht voor 2018.

Andy Souwer (MMA 2-3) is meervoudig ShootBoxing Kampioen en eveneens een meervoudig Kickboks Kampioen. Souwer stond jaren bekend als een van de allerbeste kickboksers ter wereld in zijn gewichtsklasse. Zo wist hij viermaal de finale te halen van het prestigieuze K-1 Max WGP toernooi, en dit toernooi tweemaal op zijn naam te schrijven. Inmiddels is de Bosschenaar gefocust op zijn MMA carrière. Na een succesvol debuut tegen ”Jienotsu” Nagashima in 2015 (KO overwinning), had Souwer het moeilijk in 2016. Zo werd er verloren van de ervaren UFC veteraan Daron Cruickshank, en de eveneens ervaren Japanse grondspecialist Kazuyuki Miyata. Souwer revancheerde zich in Mei dit jaar in eigen land tegen Massaro Glunder tijdens WFL MMA 1. Souwer versloeg Glunder via Armbar Submission in de derde ronde. Daarna nam Souwer het op tegen Miyakoshi Souichiro tijdens Rizin FF. Souwer liet deze partij zien dat zijn Submission verdediging steeds verder verbetert. Hij verloor de partij uiteindelijk wel via een Decision.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.