breaking news

Kevin Lee en Georges St-Pierre slaan handen ineen

September 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Zowel Kevin Lee als Georges St-Pierre hebben dit jaar een groot gevecht in hun agenda staan. Zo is het aan Kevin Lee om het canvas te delen voor de Lightweight interim title tegen Tony Ferguson. En is het aan Georges St-Pierre om zijn terugkomst te maken tegen de Middleweight kampioen Michael Bisping. Beide atleten slaan de handen ineen en zochten elkaar op tijdens de training.

Via social wist de Motown Phenom een update te geven over de trainingen. Zo schreef hij: “2 hours of wresling. 2 legends. 2 months. 2 gold traps. All of a sudden you the one they look up 2”. Ook St-Pierre gaf een reactie via social media: “Great to see Kevin lee at the Montreal Wresling Club for a training last night. Wishing him the best for his upcoming 155 lbs interim title fight at UFC 216”.

Tony Ferguson (MMA 22-3/UFC 12-1) heeft zich in een tijdsbestek van vijf jaar opgewerkt tot een absolute topvechter binnen de UFC. Ferguson kwam in 2011 voor het eerst in beeld als castmember van Seizoen 13 van The Ultimate Fighter. Ferguson won al zijn partijen via (T)KO waaronder ook de Finale tegen Ramsey Nijem. Ferguson besloot 2011 met een 3-0 record in de UFC met onder andere een overwinning op UFC veteraan Yves Edwards. In 2012 vocht ”El Cucuy” eenmaal voor de UFC tegen Michael Johnson. Het zou de enige verliespartij worden tot noch toe in de Octagon van Ferguson. Johnson won na drie rondes via Unanimous Decision. Inmiddels heeft Ferguson een 9-fight winstreak met maar liefst drie overwinningen via zijn favoriete techniek, de D’Arce Choke Submission. Ferguson wist in zijn laatste vijf gevechten liefst zes (!!) bonussen binnen te slepen. Ferguson wist onder meer te winnen van Edson Barboza en Lando Vannata via die favoriete D’Arce Choke Submission, en versloeg in November vorig jaar voormalig Kampioen Rafael Dos Anjos via Unanimous Decision na vijf rondes. Ferguson zou daarna gaan vechten tegen Khabib Nurmagomedov. Volgens velen zou dit het spektakel van de avond moeten gaan worden. Helaas ging er iets mis tijdens de weight cut van Khabib waardoor hij in het ziekenhuis belandde en het gevecht niet doorging.

Kevin Lee (MMA 15-2/UFC 8-2) kwam begin 2014 als ongeslagen vechter de UFC binnen. ”The MoTown Phenom” staat bekend als iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken schuift en meestal ook de daad bij het woord weet te voegen. Tijdens zijn UFC debuut werd Lee meteen gekoppeld aan Al Iaquinta. Iaquinta zou in een competitief gevecht uiteindelijk winnen via Unanimous Decision. Lee, een hele sterke worstelaar won vervolgens vier partijen op rij waaronder overwinningen tegen de sterke Michel Prazeres en James Moontasri. Eind 2015 verslikte Lee zich in de TUF Brazil 2 winnaar Leonardo Santos. Santos won via TKO in de eerste ronde. In 2016 wist Lee zich echter te revancheren voor zijn verlies tegen Santos. Eerst werd TUF 8 winnaar Efraín Escudero via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens versloeg Lee het Australische wonderkind Jake Matthews via TKO in de eerste ronde. Lee daagde alle worstelaars uit in de divisie. Magomed Mustafaev was een van de weinigen die erop reageerde. Beide mannen vochten tegen elkaar in November 2016 tijdens UFC Belfast. Lee wist uiteindelijk de Rus te finishen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Mustafaev weigerde af te tikken waardoor hij ”out” ging. In Maart 2016 vocht Lee in Fortaleza, Brazilië tegen Francisco Trinaldo. Na een matige eerste ronde wist Lee in de tweede ronde het tij volledig te keren. Een rake highkick zorgde ervoor dat Trinaldo begon te wankelen. Lee maakte er meteen gebruik van en haalde de Braziliaan naar de grond. Daar wist hij via Rear Naked Choke Submission het gevecht te beslissen. Daarna was het de beurt aan Michael Chiesa om het tegen Lee op te nemen. Via een Rear-Naked Choke in de eerste ronde won Lee zijn partij. Echter ontstond er wat commotie omdat bleek dat Michael Chiesa niet “out” was en scheidsrechter Mario Yamasaki de partij te vroeg gestopt had.

Michael Bisping (MMA 30-7/UFC 20-7) heeft een lange weg afgelegd naar het kampioenschap. In 2006 kwam hij de UFC binnen via The Ultimate Fighter Finale. Hierin vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Bisping liefst 24 partijen voordat hij voor de titel mocht vechten. Tweemaal vocht Bisping een title eliminator die hij verloor tegen respectievelijk Dan Henderson via KO tijdens UFC 100 en tegen Chael Sonnen via een Unanimous Decision. Tijdens UFC 199 was het zover. Luke Rockhold kwam zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte. Bisping haakte in en accepteerde het gevecht twee weken voor aanvang. Niemand gaf een stuiver voor zijn kansen maar Bisping verraste de wereld en sloeg Rockhold KO in de eerste ronde. Tijdens UFC 204 verdedigde Bisping voor het eerst zijn titel tegen Dan Henderson. In een gevecht waar Bisping twee keer knockdown ging wist hij toch aan het langste eind te trekken. Zijn gedoodverfde volgende tegenstander zou Yoel Romero zijn maar de organisatie heeft nu besloten om St-Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te verzilveren.

Georges St-Pierre (MMA 25-2/UFC 20-2) wordt gezien als een van de beste atleten die ooit in de Octagon heeft gestaan. St-Pierre kwam de UFC binnen in 2004 tijdens UFC 46 waarin hij vocht tegen Karo Parisyan. St-Pierre won via een Unanimous Decision. Later dat jaar mocht hij voor het eerst voor de Welterweight titel vechten tegen Matt Hughes. St-Pierre verloor via een Armbar in de eerste ronde en hiermee zijn eerste partij in het professionele MMA. Na vier overwinningen mocht St-Pierre het opnieuw proberen. Deze keer was BJ Penn zijn tegenstander. In een spannend gevecht dat over de volle 5 ronden ging won St-Pierre via een Split Decision en hiermee zijn eerste UFC titel. Heel lang kon hij er niet van genieten gezien hij bij zijn eerste titelverdediging zeer verrassend verloor van Matt Serra. Daarna begon St-Pierre aan de meest succesvolle periode uit zijn carriere. In 2008 won hij de titel terug en verdedigde hem daarna maar liefst negenmaal succesvol. Na zijn laatste overwinning op Johny Hendricks besloot St-Pierre een stap terug te doen en gaf de titel vrijwillig op. Nu ruim 3 jaar later gaat hij voor een comeback in de Middleweight divisie.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.