breaking news

Karolina Kowalkiewicz ontmoet UFC debutante Jodie Esquibel in Gdansk

September 6th, 2017 | by Marcel Dorff

De Poolse Karolina Kowalkiewicz was al een zekerheidje voor het UFC Fight Night 118 evenement in Gdansk, Polen. Nu is bevestigd dat de voormalig titeluitdaagster haar opwachting zal maken in de Strawweight divisie tegen de Amerikaanse Jodie Esquibel. De UFC had erg veel moeite om een opponente voor Kowalkiewicz te vinden nadat Tecia Torres en later Michelle Waterson beiden afzagen van het gevecht. Uiteindelijk kwam de UFC uit bij het trainingsmaatje van Waterson, namelijk Jodie Esquibel. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Ergo Arena op 21 Oktober 2017.

Karolina Kowalkiewicz (MMA 10-2/UFC 3-2) staat ook bekend om haar uitstekende Muay Thai. De 30-jarige Poolse begon haar MMA carrière in 2012 bij Extreme Fighting Sports 2. Daarna stapte zij over naar KSW waar zij de Strawweight titel in de wacht sleepte. In 2014 vocht ze eenmaal voor Invicta FC waarna ze overstapte naar de UFC. Daar won zij haar eerste drie partijen tegen respectievelijk Randa Markos (UD), Heather Jo Clark (UD) en Rose Namajunas (SD). Tijdens dit gevecht ontving Karolina ook de “Fight of the Night” bonus. Daarna kreeg zij de kans om voor de titel te vechten tegen haar landgenote en ongeslagen kampioene Joanna Jędrzejczyk. In een hard en attractief gevecht dat over de volle vijf ronden ging trok Kowalkiewicz aan het kortste eind en verloor zij via een Unanimous Decision. Kowalkiewicz werd vervolgens in Juni dit jaar gekoppeld in Brazilië aan #1 contender Claudia Gadelha. Kowalkiewicz had erg weinig in te brengen en verloor vrij vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Kowalkiewicz mag nu voor eigen publiek gaan proberen de 2-fight losingstreak te gaan doorbreken.

Jodie Esquibel (MMA 6-2/UFC 0-0) zal eindelijk haar UFC debuut gaan maken. De trainingspartner van zowel Holly Holm als Michelle Waterson is een van de meest bekende namen in de Invicta FC organisatie. Met een record van 5-1 en overwinningen op onder meer Nicdali Rivera-Calanoc en Jinh Yu Frey deed Esquibel mee in 2016 aan het 23ste seizoen van The Ultimate Fighter. Esquibel vocht tijdens de eliminatiegevechten tegen Ashley Yoder. Esquibel leek het gevecht vrij duidelijk via jurybesluit naar zich toe te gaan trekken. Ongeveer de complete zaal was dan ook in shock dat de jury uiteindelijk Yoder tot winnares uitriep via Split Decision. Dit tot ongeloof van zowel de coaches Joanna Jedrzejczyk en Claudia Gadelha als Dana White. Ook haar verloofde (voormalig UFC Light-Heavyweight) Keith Jardine kon het niet geloven. Esquibel ging vervolgens terug naar de Invicta FC promotie waar ze verloor van Alexa Grasso via Unanimous Decision. Begin dit jaar won Esquibel via Split Decision van DeAnna Bennett. Dit zou Esquibel een titelgevecht opleveren tegen voormalig Invicta FC Strawweight Kampioene Livia Renata Souza. De belt was immer vacant nadat Angela Hill eerder dit jaar bij de UFC tekende. Echter raakte Esquibel geblesseerd en kon ze niet aantreden tegen Souza. Uiteindelijk een geluk bij een ongeluk aangezien ze nu de stap kan maken waar ze al jaren op wacht, de stap richting de UFC.

Comments are closed.