breaking news

Kampioen Michael Bisping gaat verder met acteercarrière

March 16th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Hollywood heeft opnieuw aangeklopt op de deur van de UFC Middleweight kampioen Michael Bisping. De Engelsman zal met zijn spierballen naast Tony Jaa, Iko Uwais en Tiger Chen vertonen op het groene scherm. Ook de acteurs Michael Jai White en Scott Adkins zullen een rol vervullen. De opnames voor deze film begint binnenkort en krijgt de titel Triple Threat.

Bioscoop bezoekers hebben Michael Bisping afgelopen jaar voorbij zien komen in de film xXx: The Return of Xander Cage. Ook zal The Count een gastrol vervullen in de serie Twin Peaks. Naast zijn drukke agenda in Hollywood heeft hij later dit jaar ook nog de taak om zijn titel te verdedigen tegen de terugkomende Georges St-Pierre.

Michael Bisping (MMA 30-7/UFC 20-7) heeft een lange weg afgelegd naar het kampioenschap. In 2006 kwam hij de UFC binnen via The Ultimate Fighter Finale. Hierin vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Bisping liefst 24 partijen voordat hij voor de titel mocht vechten. Tweemaal vocht Bisping een title eliminator die hij verloor tegen respectievelijk Dan Henderson via KO tijdens UFC 100 en tegen Chael Sonnen via een Unanimous Decision. Tijdens UFC 199 was het zover. Luke Rockhold kwam zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte. Bisping haakte in en accepteerde het gevecht twee weken voor aanvang. Niemand gaf een stuiver voor zijn kansen maar Bisping verraste de wereld en sloeg Rockhold KO in de eerste ronde. Tijdens UFC 204 verdedigde Bisping voor het eerst zijn titel tegen Dan Henderson. In een gevecht waar Bisping twee keer knockdown ging wist hij toch aan het langste eind te trekken. Zijn gedoodverfde volgende tegenstander zou Yoel Romero zijn maar de organisatie heeft nu besloten om St-Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te verzilveren.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.