breaking news

Julio Arce treft Daniel Teymur tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York

April 11th, 2018 | by Marcel Dorff

TSMMA vechter Julio Arce keert op 1 Juni 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York zal Daniel Teymur zijn tegenstander zijn in de Featherweight divisie. Dit wist de Utica Observer Dispatch te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Adirondack Bank Arena. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Preliminary Card.

Julio Arce (MMA 14-2/UFC 1-0) is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijden de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties. Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Arce kreeg vervolgens alsnog een UFC contract en maakte op short notice in Januari 2018 zijn UFC debuut tijdens UFC 220 tegen Dan Ige. Arce wist de partij staand te houden waarmee hij zijn sterke punten kon etaleren. Arce domineerde het gevecht en won zijn debuut via Unanimous Decision.

Daniel Teymur (MMA 6-1/UFC 0-1) maakte in Juli 2017 in Glasgow zijn debuut voor de UFC. Teymur was al geen onbekend gezicht binnen de UFC. De Zweed staat vaak in de hoek van zijn broertje David Teymur die eveneens in de UFC vecht. Teymur wordt gezien (net als zijn jongere broer) als een zeer groot talent in Zweden. Zo wist hij voordat hij de UFC binnen kwam al zijn zes gevechten te winnen. Teymur heeft een 100% finishratio met drie KO’s en drie Submissions allemaal in de eerste ronde. Tijdens zijn debuut vocht hij tegen de Schot Danny Henry. Henry die als Featherweight Kampioen van de EFC organisatie kwam maakte eveneens zijn debuut. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Teymur voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision. Teymur traint net als zijn broertje bij de grootste en bekendste MMA gym in Zweden : Allstars Training Center. De gym waar ook Alexander Gustafsson, Jimi Manuwa en zijn broertje David Teymur trainen.

Comments are closed.