breaking news

Julian Erosa treft UFC debutant Grant Dawson tijdens UFC Wichita

January 30th, 2019 | by Redactie
Julian Erosa treft UFC debutant Grant Dawson tijdens UFC Wichita
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 146 card in Wichita, Kansas op 9 Maart 2019. Julian Erosa maakt zijn opwachting tegen nieuwkomer Grant Dawson. Dit maakte Mike Heck Jr. van MyMMANews.com bekend. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de INTRUST Bank Arena op de Preliminary Card.

Julian Erosa (MMA 22-6/UFC 1-2) is een Amerikaanse vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. “Juicy J” wist in het regionale circuit hoge ogen te gooien. Zo wist hij bij de CageSport en Super Fight League organisaties titels te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem in 2014 toegang gaf tot The Ultimate Fighter. Erosa kwam tot de halve finale, maar verloor daarin van Artem Lobov. Ondanks dat verlies werd Erosa wel ingeroosterd op de Prelims van de TUF Finale tegen Marcin Wrzosek. In een zeer evenwichtig gevecht zat Erosa via Split Decision aan de goede kant van de score. Erosa verloor echter in Maart 2016 zijn tweede UFC gevecht tegen de Japanner Teruto Ishihara en kreeg vervolgens geen contractverlenging. Erosa vocht vervolgens onder meer partijen voor Cage Warriors, Prime Fighting en wederom CageSport. In Juni 2018 kreeg Erosa kans om terug te keren in de UFC. Via de Dana White’s Tuesday Night Contender Series moest Erosa het opnemen tegen Jamall Emmers. Emmers, bij velen gezien als een van de toekomstige toppers in het MMA kon geen potten breken tegen de geroutineerde Erosa. Erosa wist via een Headkick KO in de tweede ronde de overwinning te pakken. Ondanks de spectaculaire finish kreeg Erosa geen contract. Echter klopte de UFC alsnog bij “Juicy J” aan. Erosa maakte zijn comeback in de Octagon tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Devonte Smith. Een comeback die Erosa zeer snel zal willen vergeten. Smith won vroeg in de eerste ronde via KO.

Embed from Getty Images

Grant Dawson (MMA 12-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle twee jaar durende amateur carrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. In het regionale circuit werkte Dawson zich op tot een van de grotere talenten van de Verenigde Staten. Dawson won al zijn zeven MMA gevechten in zijn eerste jaar als prof. Eveneens wist hij ook alle zeven gevechten te finishen. Na vervolgens ook overwinningen gepakt te hebben bij de Victory FC en Titan FC organisaties volgde in 2016 Dawson’s eerste verliespartij tegen Hugh Pulley. Dawson wist zich echter te herpakken en met overwinningen tegen onder meer Mike Plazola werd Dawson uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Dawson vocht sterk en versloeg Adrian Diaz via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White was overtuigd en bood Dawson een contract aan bij de UFC. Echter bleek de euforie van korte duur nadat Dawson positief werd getest door USADA. De UFC verbrak het contract van Dawson en hangende het onderzoek mocht Dawson ook nergens anders vechten. Ruim een jaar later (inmiddels 2018) liet USADA weten Dawson niet te vervolgen. Immers bleek dat Dawson het verboden middel had binnengekregen alvorens hij in de zogeheten “USADA-Poll” zat. Hierdoor liet USADA de zaak vallen en verklaarde de UFC zijn contract geldig. Nu zal Dawson zijn lang verwachte debuut gaan maken met een 100% finishratio op zak.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.