breaking news

Joseph Benavidez treft Ben Nguyen tijdens UFC Auckland

March 24th, 2017 | by Marcel Dorff
Joseph Benavidez treft Ben Nguyen tijdens UFC Auckland
UFC
0

De UFC maakte eerder vanavond bekend dat UFC Flyweight topcontender Joseph Benavidez het op 11 Juni 2017 op zal nemen tegen Ben Nguyen. Het gevecht tussen beide Flyweights zal plaatsvinden in de Vector Arena te Auckland, Nieuw Zeeland. Waarschijnlijk zal het gevecht deel uit maken van de Main Card van UFC Fight Night 110.

Joseph Benavidez (MMA 25-4/UFC 12-2) kwam na de fusie van de WEC met de UFC de organisatie binnen. Benavidez vocht destijds nog op Bantamweight aangezien de Flyweight divisie in de UFC nog niet bestond. Na twee overwinningen op Ian Loveland en Eddie Wineland stapte Benavidez over naar de Flyweight divisie. De UFC had een ”4-men tournament” opgezet. De winnaar zou zich de UFC Flyweight Kampioen mogen noemen. Benavidez versloeg in de halve finale de Japanner Yasuhiro Urushitani via TKO in de tweede ronde. Dit leverde Benavidez een titelgevecht op tegen de winnaar van de andere halve finale : Demetrious Johnson. In een zeer competitief gevecht gaven twee judges uiteindelijk het gevecht aan Johnson die na vijf rondes via Split Decision won en dus Kampioen werd. Benavidez kwam sterk terug en versloeg Ian McCall, Darren Uyenoyama en topcontender Jussier Formiga in Brazilië via TKO in de eerste ronde. De UFC plande een tweede gevecht in tussen Benavidez en Johnson. Ditmaal wist Johnson vroeg in de eerste ronde Benavidez via een spectaculaire KO te verslaan. Dit was in 2013. Sindsdien is Benavidez ongeslagen in de UFC en heeft hij een winstreak van zes gevechten. Benavidez versloeg onder meer Tim Elliott, John Moraga, Dustin Ortiz, Ali Bagautinov en afgelopen December Henry Cejudo via Split Decision. Echter weigert UFC President Dana White een derde gevecht tussen Johnson en Benavidez in te plannen. Hierdoor is Benavidez duidelijk de een na beste van de divisie, maar blijft hij zo lang Johnson Kampioen is geen titelgevecht krijgen (althans zo lijkt het).

Ben Nguyen (MMA 15-6/UFC 3-1) was groot nieuw op internet omdat hij Julian Wallace vroeg in de eerste ronde tijdens een evenement in Australië KO sloeg. Wallace had tijdens de weging zeer provocerend een vuist in het gezicht van Nguyen geduwd. Nguyen reageerde niet en bleef uiterst professioneel. Echter maakte hij dus korte metten met Wallace. Dit filmpje is miljoenen keren op internet bekeken geworden. Na dit gevecht werd Nguyen gecontracteerd door de UFC, en maakte hij in 2015 zijn debuut voor de organisatie. Hij versloeg Alptekin Ozkilic via KO in de eerste ronde. Vervolgens won de Amerikaan die woonachtig is in Australië ook zijn tweede wedstrijd. Ditmaal versloeg hij in de eerste ronde Ryan Benoit via Submission (RNC). In Juli 2016 stond Nguyen gematcht tegen Louis Smolka. Smolka bleek te sterk en versloeg ”Ben 10” via TKO in de tweede ronde. Echter kwam Nguyen in November 2016 goed terug. Hij versloeg via dominante wijze Geane Herrera via Unanimous Decision. Nguyen krijgt met Benavidez een zeer grote stap omhoog in competitie, maar ook gelijk een grote kans om reuzensprongen in de divisie te maken.

Comments are closed.