breaking news

Jon ‘War Machine’ Koppenhaver krijgt celstraf van 36 jaar

June 6th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De voormalige mixed martial arts vechter Jonathan Koppenhaver, aka War Machine, heeft gisteren in Las Vegas, Nevada zijn straf te horen gekregen. Hij is gerecht voor zijn brutale aanval op zijn ex-vriendin Christy Mack. Hij stuurde haar bijna drie jaar geleden met verschrikkelijke verwondingen naar het ziekenhuis. De 35-jarige War Machine zal 36 jaar tot levenslang moeten zitten. Op 71-jarige leeftijd zal hij pas weer vrijgelaten worden.

Twee maanden geleden werd Koppenhaver schuldig bevonden voor 29 van de 34 overtredingen. Dit zijn overtredingen van onder andere seksuele aanval, ontvoering en geweld. Koppenhaver stond een kleine zeventien jaar geleden voor zijn eerste keer op het canvas. Hij heeft in totaal een professioneel record van 14 om 5.

War Machine heeft onder andere gevochten bij promoties als de Ultimate Fighting Championship, Bellator MMA, BAMMA, en Total Combat. Hij maakte zijn introductie bij de UFC via de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter: Team Hughes vs. Team Serra. Hij kreeg vervolgens gevechten tegen Jared Rollins en Yoshiyuki Yoshida en moest na twee partijen de organisatie verlaten.

Ook bij Bellator MMA heeft hij enkele mooie prestaties op zijn naam staan. Na een winst van Blas Avena en Vaughn Anderson bleek Ron Keslar echter te sterk te zijn. Uiteindelijk heeft de promotie hem ontslagen omdat hij zich buiten de kooi niet wist te gedragen.

Comments are closed.