breaking news

Jon Jones voor een jaar geschorst door onvoorzichtigheid

November 7th, 2016 | by Stefan Van Erp

UFC interim Light Heavyweight kampioen Jon Jones heeft vandaag van de USADA te horen gekregen dat hij voor 1 jaar geschorst is voor een positieve out-of-competition dopingtest in juli van dit jaar. 

De schorsing is met terugwerkende kracht ingegaan wat betekent dat Jones in juli 2017 de Octagon weer mag betreden. Het was voor het eerst dat er een arbitragecommissie aan te pas kwam om zich over een zaak te buigen. Voorheen werden er vooral schikkingen getroffen met atleten die positief getest waren.

De commissie benadrukte dat Jones geen opzettelijke fraude heeft gepleegd. Jones heeft een viagra pil genomen die een vriend hem aanbood die niet goed bleek te zijn. Hierdoor kwam de verboden stof in het lichaam van Jones terecht. De commissie legde toch de hoogste straf op omdat ze de onzorgvuldigheid van Jones ten zeerste betreuren. Met een beetje extra onderzoek had hij kunnen weten dat deze pil hem in de moeilijkheden zou brengen. Daarom krijgt Jones het volledige jaar en Tim Means en Yoel Romero een half jaar omdat zij de stof in een voeding supplement binnen kregen.

Leave a Reply