breaking news

Johnny Case treft Tony Martin tijdens UFC Oklahoma City

May 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het altijd zeer goed ingevoerde Twitterkanaal van ”The MMA Kings” te melden dat Johnny Case tijdens UFC Fight Night 112 terug zal keren in de Octagon. Hij neemt het op tegen Tony Martin. Beide Lightweights zullen in de Octagon van de Chesapeake Energy Arena in Oklahoma City, Oklahoma de strijd met elkaar aangaan. Het gevecht zal plaatsvinden op 25 Juni 2017 en zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Johnny Case (MMA 22-5/UFC 4-1) kwam in 2014 de UFC binnen en is een vechter die veel meer ”exposure” verdiend dan wat hij tot noch toe heeft gekregen. Case debuteerde in de UFC tegen Kazuki Tokudome. In Japan won Case via een Technical Submission (Guillotine Choke) in de tweede ronde. Dit leverde Case de Performance of the Night bonus op. In 2015 wist Case drie overwinningen binnen de UFC op zijn resumé bij te schrijven. Francisco Trevino, Frankie Perez en Yan Cabral werden allen verslagen. Case kreeg vervolgens zijn eerste Main Card gevecht aangewezen in Australië tegen Jake Matthews. Johnny Case leek de eerste twee rondes binnen te hebben in een zeer aantrekkelijk gevecht. Helaas voor Case tikte hij 15 seconden voor het einde van het gevecht af omdat Matthews hem vast had in een Rear Naked Choke. Het eerste verlies voor Case in de UFC. Wel kregen beide mannen een extraatje van $50.000 omdat het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. Case zou het vervolgens eerder dit jaar opnemen tegen James Vick. Case raakte echter geblesseerd, en werd vervangen door Abel Trujillo.

Tony Martin (MMA 11-3/UFC 3-3) kwam met een 8-0 record in 2014 de organisatie binnen. Martin debuteerde tegen de Rus Rashid Magomedov. Magomedov won twee van de drie rondes en kreeg de Unanimous Decision toegewezen. Zes maanden later keerde Martin terug om het op te nemen tegen Beneil Dariush. Opnieuw bleef succes uit. Via een Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde won Dariush. Martin was dus nog steeds zonder overwinning in de UFC. Martin keerde snel terug de Octagon in. Twee maanden later al vocht de Amerikaan in Brazilië tegen Fabricio Camoes. Martin wist laat in de tweede ronde de Braziliaan voor eigen publiek te finishen via een Kimura Submission. Helaas van Martin was de euforie van korte duur. In 2015 werd verloren van TUF Brazil 2 winnaar Leonardo Santos via Rear Naked Choke Submission. Martin leek met 3 verliespartijen in vier optredens klaar binnen de UFC, echter gaf de promotie de Amerikaan alsnog een kans omdat hij het gevecht tegen Santos op short notice aannam. Martin greep deze kans in Januari 2016 met een schitterende Rear Naked Choke Submission overwinning in de derde ronde tegen Felipe Olivieri. Begin dit jaar wist Martin voor het eerst in zijn carrière een winstreak van twee gevechten binnen de UFC neer te zetten. Alex White werd via een dominante Unanimous Decision verslagen.

 

Comments are closed.