breaking news

John Moraga verwelkomt nieuwkomer Ashkan Mokhtarian tijdens UFC Auckland

March 24th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC maakte eerder vanavond bekend dat voormalig UFC Flyweight titeluitdager John Moraga het op 11 Juni 2017 op zal nemen tegen de Australische nieuwkomer Ashkan Mokhtarian. Het gevecht tussen beide Flyweights zal plaatsvinden in de Vector Arena te Auckland, Nieuw Zeeland. Waarschijnlijk zal het gevecht deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 110.

John Moraga (MMA 16-6/UFC 5-5) komt uit voor The MMA Lab. Hier traint hij onder de hoede van trainer John Crouch in Glendale, Arizona. Moraga kwam als tweevoudig MMA Kampioen in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen in zijn debuut te imponeren door Ulysses Gomez via KO in de eerste ronde te stoppen. Nadat in hetzelfde jaar ook veteraan Chris Cariaso via Guillotine Choke Submission in de derde ronde werd gestopt, beloonde de UFC Moraga met een titelgevecht in 2013 tegen Demetrious Johnson. Moraga wist Johnson tot de vijfde ronde te krijgen, maar verloor uiteindelijk laat in die vijfde ronde via Armbar Submission. Het duurde vervolgens tot 2014 alvorens we Moraga weer terug zagen in de Octagon. In dat jaar vocht hij liefst viermaal voor de UFC. Zo wist Moraga te winnen van Dustin Ortiz, Justin Scoggins en Willie Gates. Alleen topcontender John Dodson was voor de tweede maal in de carrière van Moraga te sterk. Beide mannen vochten ooit in een andere organisatie tegen elkaar. Mede door blessures vocht Moraga in 2015 en 2016 slechts tweemaal. In 2015 werd verloren via Unanimous Decision van topcontender Joseph Benavidez, en vorig jaar werd enigszins verrassend verloren tijdens International Fight Week van de Braziliaan Matheus Nicolau. Moraga pakte begin dit jaar een partij tegen Sergio Pettis aan op short notice als invaller voor Jussier Formiga. Sergio Pettis won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision, waardoor Moraga zal moeten winnen om zijn ranking te behouden (en misschien ook nog wel zijn baan).

Ashkan Mokhtarian (MMA 13-1/UFC 0-0) maakt in Juni dus zijn UFC debuut. De Australiër met Armeense roots komt de UFC binnen met een 13-1 record. Mokhtarian wist in zijn carrière voor een viertal promoties titels te winnen. Mokhtarian vocht voornamelijk zijn gevechten in de Bantamweight divisie, maar is sinds dit jaar een gewichtsklasse omlaag gegaan. Mokhtarian traint bij Australian Top Team en heeft een winstreak van zes gevechten, waarvan vijf finishes. De Australiër won zes gevechten via (T)KO, zes gevechten via Submission en eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Een overwinning op Moraga zal Mokhtarian waarschijnlijk de rankings inbrengen.

Comments are closed.