breaking news

John Makdessi vecht tegen Sage Northcutt in Anaheim

June 20th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Canadees John Makdessi het op 29 Juli 2017 zal opnemen in Anaheim, Californië tegen Sage Northcutt. Gisteren meldden we al dat de originele tegenstander van Northcutt, de Peruviaan Claudio Puelles geblesseerd was geraakt aan zijn knie en geopereerd moest worden. Makdessi en Northcutt ontmoeten elkaar in de Octagon van het Honda Center in de Lightweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 214.

Sage Northcutt (MMA 8-2/UFC 3-2) is de eerste vechter die via het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” een UFC contract kreeg aangeboden. De goedlachse tiener uit Katy, Texas kwam met een 5-0 record eind 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut nam hij het op tegen Francisco Trevino. Trevino was geen partij voor Northcutt. Northcutt besliste de partij binnen één minuut via TKO. Vervolgens werd Northcutt ruim een maand later alweer gematcht tegen Cody Pfister. Northcutt had meer moeite met Pfister, maar wist het gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde alsnog naar zich toe te trekken. Vervolgens zou Northcutt vechten tegen de eveneens ongeslagen Andrew Holbrook. Echter trok Holbrook zich terug en werd vervangen door Bryan Barberena. Dit gevecht vond overigens plaats in de Welterweight divisie. Northcutt had een sterke eerste ronde, maar wist zich vervolgens geen raad op de grond met Barberena. De Amerikaanse Colombiaan versloeg Northcutt uiteindelijk via een Arm Triangle Choke in de tweede ronde. Een half jaar later kwam Northcutt terug via een zeer controversiële Unanimous Decision overwinning tegen TUF Latin America 2 Runner-Up Enrique Marín. Northcutt ging vervolgens akkoord met een uitdaging van Mickey Gall. Helaas voor Northcutt was Gall op de grond sterker dan hem en versloeg hij Northcutt via Rear Naked Choke Submission. Overigens was ook dit gevecht in de Welterweight divisie. Nu gaat Northcutt weer terug naar de Lightweight divisie, en zou hij het opnemen tegen TUF Latin America 3 Runner-Up Claudio Puelles. Puelles is geblesseerd en wordt vervangen door John Makdessi.

John Makdessi (MMA 14-6/UFC 7-6) is een Canadees van Libanese afkomst die als ongeslagen vechter in 2010 de UFC binnen kwam. Makdessi versloeg tijdens zijn debuut Pat Audinwood via Unanimous Decision. Dit debuut gaf hij een uitstekend vervolg. Tijdens zijn tweede gevecht voor de UFC versloeg Makdessi zijn tegenstander Kyle Watson via een perfecte Spinning Backfist KO in de derde ronde. Dit schepte hoge verwachtingen voor de Canadees, verwachtingen die Makdessi niet kon waarmaken. In de volgende twee gevechten tegen zowel Dennis Hallman als Anthony Njokuani werd verloren. Makdessi rechte vervolgens de rug en wist een winstreak neer te zetten van drie gevechten met onder andere overwinningen op landgenoot Sam Stout en Daron Cruickshank. Echter ging het in zijn enige partij in 2014 opnieuw mis. De sterke Braziliaanse BJJ vechter Alan Patrick wist zijn ongeslagen record te behouden door Makdessi via Unanimous Decision te verslaan. In 2015 pakte Makdessi een goede overwinning via TKO in de eerste ronde tegen Shane Campbell, maar verloor vervolgens tweemaal. Een short notice partij tegen Donald Cerrone ging verloren via TKO en ook Yancy Medeiros was via een controversiële Split Decision te sterk. Tijdens International Fight Week in 2016 wist Makdessi ternauwernood een 3-fight losing streak te vermijden door via een Split Decision Mehdi Baghdad te verslaan. Echter zat Makdessi in December 2016 aan de verkeerde kant van een van de beste KO’s van 2016. Lando Vannata wist vroeg in de eerste ronde een spinning wheel kick te landen. Makdessi ging KO. Makdessi zal moeten winnen van Northcutt om zichzelf van een langer verblijf binnen de UFC te kunnen verzekeren.

Comments are closed.