breaking news

John Makdessi en Jesus Pinedo vechten tijdens UFC Nashville na blessures tegenstanders

March 13th, 2019 | by Redactie
John Makdessi en Jesus Pinedo vechten tijdens UFC Nashville na blessures tegenstanders
UFC
0

Zowel John Makdessi als Jesus Pinedo zaten zonder tegenstander voor UFC Fight Night 148 in Nashville, Tennessee op 23 Maart aanstaande. Makdessi zou het opnemen tegen Nasrat Haqparast en Jesus Pinedo tegen Chris Gruetzemacher. Echter zijn zowel Haqparast als Gruetzemacher geblesseerd geraakt. MMA.pe weet nu te melden dat Makdessi en Pinedo het tegen elkaar zullen opnemen op de Preliminary Card van UFC Nashville.

John Makdessi (MMA 16-6/UFC 9-6) is een Canadees van Libanese afkomst die als ongeslagen vechter in 2010 de UFC binnen kwam. Makdessi versloeg tijdens zijn debuut Pat Audinwood via Unanimous Decision. Dit debuut gaf hij een uitstekend vervolg. Tijdens zijn tweede gevecht voor de UFC versloeg Makdessi zijn tegenstander Kyle Watson via een perfecte Spinning Backfist KO in de derde ronde. Dit schepte hoge verwachtingen voor de Canadees, verwachtingen die Makdessi niet kon waarmaken. In de volgende twee gevechten tegen zowel Dennis Hallman als Anthony Njokuani werd verloren. Makdessi rechte vervolgens de rug en wist een winstreak neer te zetten van drie gevechten met onder andere overwinningen op landgenoot Sam Stout en Daron Cruickshank. Echter ging het in zijn enige partij in 2014 opnieuw mis. De sterke Braziliaanse BJJ vechter Alan Patrick wist zijn ongeslagen record te behouden door Makdessi via Unanimous Decision te verslaan. In 2015 pakte Makdessi een goede overwinning via TKO in de eerste ronde tegen Shane Campbell, maar verloor vervolgens tweemaal. Een short notice partij tegen Donald Cerrone ging verloren via TKO en ook Yancy Medeiros was via een controversiële Split Decision te sterk. Tijdens International Fight Week in 2016 wist Makdessi ternauwernood een 3-fight losing streak te vermijden door via een Split Decision Mehdi Baghdad te verslaan. Echter zat Makdessi in December 2016 aan de verkeerde kant van een van de beste KO’s van 2016. Lando Vannata wist vroeg in de eerste ronde een spinning wheel kick te landen. Makdessi ging zwaar KO. De Libanese Canadees keerde vervolgens pas terug tijdens UFC Winnipeg in December 2017 tegen Abel Trujillo. Makdessi vocht als vanouds en pakte een zeer sterke Unanimous Decision overwinning. En die overwinning wist Makdessi in Juli 2018 een goed vervolg te geven. In Calgary werd in een Fight of the Night performance gewonnen van de Engelsman Ross Pearson. Makdessi zou vervolgens in December 2018 vechten tijdens UFC Toronto tegen Carlos Diego Ferreira. Echter moest hij vanwege een blessure afzeggen. Makdessi zou hierna terugkeren tegen Nasrat Haqparast tijdens UFC Nashville in Maart 2019. Echter raakte Haqparast geblesseerd waardoor Jesus Pinedo de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Jesus Pinedo (MMA 16-4-1/UFC 1-0-0) maakte op 17-jarige leeftijd in 2013 zijn MMA debuut. Bij zowel de 300 Sparta organisatie als de Inca FC organisatie maakte Pinedo furore. Zo won hij titels in de Featherweight divisies bij beide organisaties en wist hij deze ook meerdere malen te verdedigen. Pinedo heeft op dit moment een winstreak van zes gevechten en won zijn laatste partij (voordat hij bij de UFC tekende) in Juni 2018 tegen de ongeslagen Braziliaan Carlos Alexandre. Pinedo maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut tegen Devin Powell tijdens UFC Buenos Aires in November 2018. In een gelijkwaardig gevecht was Pinedo iets beter dan Powell en won hij via Unanimous Decision. Pinedo werd vervolgens tijdens UFC Nashville gekoppeld aan Chris Gruetzemacher. Echter raakte Gruetzemacher geblesseerd waardoor John Makdessi de nieuwe opponent werd.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.