breaking news

Joey Berkenbosch: “Ik heb er niet lang over na moeten denken want dit is mijn kans”

August 18th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Joey Berkenbosch: “Ik heb er niet lang over na moeten denken want dit is mijn kans”
Brave CF
0

Vandaag staat de Almerenaar op het canvas van Brave Combat Federation 14 om te strijden tegen Ikram Aliskerov. Berkenbosch accepteerde het gevecht afgelopen dinsdag en moest vervolgens aan de bak om zich op gewicht te melden in Tangier, Marokko. MMA DNA vroeg hem naar zijn voorbereiding:

Powered by Aiki Budo.

Wanneer nam Brave CF contact met je op voor deze partij en hoelang moest je erover nadenken?

Dinsdag avond kreeg Bert een belletje of ik intresse had. We hadden natuurlijk al op een heleboel deuren van organisaties geklopt omdat er in Nederland bijna geen partijen te krijgen was, Dus ze wisten van mijn bestaan af.

Ik heb er niet lang over na moeten denken want dit is mijn kans.

Heb je voor meer partijen bij Brave CF getekend?

We hebben zelf voor 1-fight gekozen omdat we ook met andere organisaties in gesprek zijn.

Heb jij je tegenstander nog kunnen bestuderen?

Ik heb amper de tijd gehad om mijn tegenstander te bestuderen en doel gericht te trainen. Het is een goeie jongen dat weet ik wel.

Je bent keurig op gewicht, heb je daar last-minute veel moeite voor moeten doen?

Ja toen ik dinsdag hoorde dat de mogelijkheid er was om te knokken ben ik direct gaan cutten. Al wist ik toen nog niet of het door ging en of ik ook mijn dagen kon ruilen bij de brandweer. Dit waren de twee dingen waar ik mee zat… gewicht en vrij krijgen. Afgelopen woensdag had ik 24 uur dienst en moest cutten, bellen, appen en regelen om vrij te krijgen terwijl Bert met Brave in gesprek was. Gelukkig leven mijn collega’s heel erg met mij mee en waren ze bereid om diensten over te nemen. Ja en de weight-cut… ik ben een worstelaar… this is what we do…

Als je zo last minute een partij hebt, is dat veel geregel voor jezelf? Of regelt de organisatie alles eromheen?

Ja Brave is echt druk bezig geweest om dit tot stand te laten komen en wij moesten de dingen regelen die ik eerder beschreef.

Geplaatst door Bert Kops op Vrijdag 17 augustus 2018

MMA DNA wil je veel succes wensen. We kijken uit naar je partij en verwachten ook ditmaal vuurwerk in de kooi.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.