breaking news

Joe Warren vs. Steve Garcia toegevoegd aan Bellator 181 in Thackerville

May 23rd, 2017 | by Marcel Dorff
Joe Warren vs. Steve Garcia toegevoegd aan Bellator 181 in Thackerville
Bellator MMA
0

Zojuist maakte MMAJunkie bekend dat voormalig Bellator MMA Bantamweight en Featherweight Kampioen Joe Warren op 14 Juli 2017 zal vechten in de Bellator Cage. In de Bantamweight divisie neemt hij het op tegen het grote talent Steve Garcia. Beide mannen treffen elkaar op de Main Card van Bellator 181 in het WinStar World Casino & Resort te Thackerville, Oklahoma.

Joe Warren (MMA 14-6/Bellator 12-5) is een van de meest bekende gezichten uit de Bellator MMA organisatie. De Wereldkampioen Grieks-Romeins worstelen uit 2006 is sinds 2009 een zeer flamboyante persoonlijkheid binnen de MMA wereld. Warren maakte zijn debuut bij het Japanse DREAM. Daar versloeg hij (in zijn tweede MMA gevecht) de Japanse legenden ”Kid” Yamamoto via Split Decision. Warren verloor vervolgens van Bibiano Fernandes en werd opgepikt door Bellator. Tijdens het Bellator Featherweight toernooi in 2010 wist Warren de finale te halen. Daar versloeg hij Patricio Freire via Split Decision waarna hij mocht vechten om de titel tegen Kampioen Joe Soto. Warren versloeg Soto via KO in de tweede ronde en kroonde zich tot Bellator MMA Featherweight Kampioen. Nadat Warren in 2012 in een catchweight gevecht van Marcos Galvao won, ging hij ook voor de Bantamweight titel. Warren deed mee aan het ”8-men tournament”. Warren ging in de kwartfinale zwaar KO tegen de Cubaan Alexis Vila. Zes maanden later keerde Warren terug in de Bellator Cage om zijn titel op Featherweight te verdedigen tegen Pat Curran. Warren ging opnieuw zwaar KO, ditmaal in de derde ronde. Warren ging vervolgens voor goed naar de Bantamweight divisie. Warren wist het nieuwe ”8-men tournament” ditmaal wel te winnen. Hierdoor mocht hij (in verband met een blessure bij Kampioen Eduardo Dantas) vechten voor de Interim Titel tegen Rafael Silva. Warren won via Unanimous Decision, en zou het zeven maanden later opnemen tegen de herstelde Eduardo Dantas. Warren zou het gevecht winnen via Unanimous Decision en daarmee ook de Bantamweight titel in zijn bezit krijgen. Een paar maanden later was Warren zijn titel echter alweer kwijt. Ditmaal verloor Warren via Submission van een man die hij een paar jaar eerder wel wist te verslaan, namelijk Marcos Galvao. Vanaf dat moment wisselt Warren een overwinning af met een verliespartij. Zo werd van LC Davis gewonnen, maar werd enigszins verrassend verloren van Darrion Caldwell. Maar omdat Warren wel wist te winnen van Sirwan Kakai gaf Bellator eind vorig jaar Warren opnieuw de kans om de titel te winnen. Eduardo Dantas was inmiddels weer Kampioen. Helaas voor Warren viel het kwartje ditmaal niet zijn kant op en won Dantas via Majority Decision.

Steve Garcia (MMA 7-1/Bellator 5-1) is een talentvolle JacksonWink MMA vechter die sinds 2013 voor de Bellator MMA organisatie vecht. ”Mean Machine” zoals zijn bijnaam luidt won zijn Bellator debuut via TKO in de derde ronde tegen Shawn Bunch. Garcia wist vervolgens in Bellator nog driemaal te winnen wat hem een winstreak van vier opleverde in de organisatie. Begin 2016 leed Garcia zijn eerste Pro-MMA verlies nadat Ricky Turcios via Split Decision net iets beter was volgens de judges dan Garcia. Garcia wist echter de rug te rechten in Oktober 2016 met een Unanimous Decision overwinning tegen Ronnie Lawrence. Garcia zou in Maart dit jaar voor het eerst op de Bellator MMA Main Card vechten tegen Joe Taimanglo. Echter wist Taimanglo zijn streefgewicht niet te halen en werd het gevecht gecanceld.

Comments are closed.