breaking news

Joe Warren vs. Joe Taimanglo tijdens Bellator 195 in Thackersville

January 27th, 2018 | by Stefan Van Erp
Joe Warren vs. Joe Taimanglo tijdens Bellator 195 in Thackersville
Bellator MMA
0

Joe Warren en  Joe Taimanglo gaan het tijdens Bellator 195 tegen elkaar opnemen. Warren is drievoudig houder van de Bellator titel en wil nog één keer een run voor de titel maken. Warren neemt het op tegen Joe Taimanglo, die zich gaat proberen weer op het winnende spoor te zetten na 2 verliespartijen op rij. Bellator 195 wordt gehouden op 2 maart aanstaande in Thackersville, Oklahoma. 

Joe Warren (MMA 15-6/Bellator 13-5) is een van de meest bekende gezichten uit de Bellator MMA organisatie. De Wereldkampioen Grieks-Romeins worstelen uit 2006 is sinds 2009 een zeer flamboyante persoonlijkheid binnen de MMA wereld. Warren maakte zijn debuut bij het Japanse DREAM. Daar versloeg hij (in zijn tweede MMA gevecht) de Japanse legenden ”Kid” Yamamoto via Split Decision. Warren verloor vervolgens van Bibiano Fernandes en werd opgepikt door Bellator. Tijdens het Bellator Featherweight toernooi in 2010 wist Warren de finale te halen. Daar versloeg hij Patricio Freire via Split Decision waarna hij mocht vechten om de titel tegen Kampioen Joe Soto. Warren versloeg Soto via KO in de tweede ronde en kroonde zich tot Bellator MMA Featherweight Kampioen. Nadat Warren in 2012 in een catchweight gevecht van Marcos Galvao won, ging hij ook voor de Bantamweight titel. Warren deed mee aan het ”8-men tournament”. Warren ging in de kwartfinale zwaar KO tegen de Cubaan Alexis Vila. Zes maanden later keerde Warren terug in de Bellator Cage om zijn titel op Featherweight te verdedigen tegen Pat Curran. Warren ging opnieuw zwaar KO, ditmaal in de derde ronde. Warren ging vervolgens voor goed naar de Bantamweight divisie. Warren wist het nieuwe ”8-men tournament” ditmaal wel te winnen. Hierdoor mocht hij (in verband met een blessure bij Kampioen Eduardo Dantas) vechten voor de Interim Titel tegen Rafael Silva. Warren won via Unanimous Decision, en zou het zeven maanden later opnemen tegen de herstelde Eduardo Dantas. Warren zou het gevecht winnen via Unanimous Decision en daarmee ook de Bantamweight titel in zijn bezit krijgen. Een paar maanden later was Warren zijn titel echter alweer kwijt. Ditmaal verloor Warren via Submission van een man die hij een paar jaar eerder wel wist te verslaan, namelijk Marcos Galvao. Vanaf dat moment wisselt Warren een overwinning af met een verliespartij. Zo werd van LC Davis gewonnen, maar werd enigszins verrassend verloren van Darrion Caldwell. Maar omdat Warren wel wist te winnen van Sirwan Kakai gaf Bellator eind vorig jaar Warren opnieuw de kans om de titel te winnen. Eduardo Dantas was inmiddels weer Kampioen. Helaas voor Warren viel het kwartje ditmaal niet zijn kant op en won Dantas via Majority Decision. Tijdens Bellator 181 versloeg de inmiddels 41-jarige Warren Steve Garcia via een Unanimous Decision.

Joe Taimanglo (MMA 23-8/Bellator 6-4) is een 33-jarige Amerikaan die al sinds 2013 vecht voor Bellator. Taimanglo staat bekend om zijn uitstekende Submission vaardigheden. Zo wist hij 12 van zijn 23 overwinningen te beslissen via een Submission. Taimanglo begon zijn run binnen Bellator voortvarend en wist na zijn eerste overwinning op Ronnie Rogers (via north-south choke) mocht Taimanglo deelnemen aan het Featherweight toernooi. Taimanglo won zijn eerste partij maar moest in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Justin Wilcox. Taimanglo besloot om over te stappen naar de Bantamweight divisie. Nadat hij zijn debuut op deze gewichtsklasse verloor via een Unanimous Decision tegen Rob Emerson begon Taimanglo aan zijn beste periode bij Bellator. Zo won hij vier partijen op rij tegen onder anderen Michael Parker, Antonio Duarte (geen familie van) en Darrion Caldwell. Omdat Taimanglo zijn afgesproken gewicht van 135 lbs niet haalde tegen Caldwell werd er na de partij een onmiddellijke rematch geboekt. Deze keer won Caldwell. Taimanglo lijkt het steeds moeilijker te vinden om zijn gewicht te halen. Zo ook tijdens Bellator 174, waar hij aanvankelijk gepland stond om te vechten tegen Steve Garcia. Taimanglo haalde gewicht niet en Garcia wilde het niet opnemen tegen een te zware tegenstander. Uiteindelijk vecht Taimanglo tegen Leandro Higo in oktober. Higo wint via een Unanimous Decision.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.