breaking news

Joe Lauzon tegen Stevie Ray tijdens UFC in Nashville

March 9th, 2017 | by Stefan Van Erp

Zojuist is bekend gemaakt dat Joe Lauzon en Stevie Ray het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC Fight Night 108 in Nashville, Verenigde Staten. Beide Lightweights komen van een Split Decision overwinning uit hun vorige partij.

Joe Lauzon (MMA 27-12/UFC 14-9) is met zijn 32 jaar al een echte MMA veteraan. Lauzon vecht maar liefst al meer dan 10 jaar voor de UFC. Lauzon wist in die 10 jaar maar liefst 15(!!!) bonussen bij elkaar te vechten, waarmee hij recordhouder is binnen de organisatie. Lauzon staat bekend als een zeer attractieve vechter die zelden tot nooit teleurstelt in de Octagon. Zo wist Lauzon in zijn UFC debuut voormalig Lightweight Kampioen Jens Pulver binnen 1 minuut KO te slaan. Lauzon heeft overwinningen tegen Michael Chiesa, Jamie Varner en Diego Sanchez op zijn palmares staan. Lauzon vocht in 2016 tweemaal voor de organisatie. Hij won tijdens een zeer sterke performance via TKO in de eerste ronde van Diego Sanchez, maar verloor ruim een maand later een controversiële Split Decision in een rematch tegen Jim Miller. Zijn laatste partij dateert van januari dit jaar waarin hij via een Split Decision Marcin Held versloeg.

Stevie Ray (MMA 20-6/UFC 4-1) is de voormalig Cage Warriors Lightweight kampioen. Nadat hij in 2014 zijn titel daar succesvol had verdedigd kreeg hij een telefoontje van de UFC en was een nieuw contract snel beklonken. Hij vocht zijn eerste partij voor de UFC tegen Marcin Bandel en won direct via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Ray tegen Leonardo Mafra en ook deze partij wist hij te winnen via een TKO wat hem tevens Performance of the Night bonus opleverde. In september vorig haar vocht Ray tegen Alan Patrick en verloor via een Unanimous Decision. Dit was voor Ray het eerste verlies in 3 jaar. In november van vorig jaar verving Ray de geblesseerde James Krause om het twee weken later op te nemen tegen Ross Pearson. Ondanks het korte trainingskamp wist Ray te winnen via een Split Decision.

Houd MMA DNA in de gaten voor al het MMA nieuws in binnen- en buitenland!

Comments are closed.