breaking news

Jiu-Jitsu expert Demian Maia krijgt titelgevecht

May 15th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen weekend organiseerde de Ultimate Fighting Championship (UFC) het evenement UFC 211: Miocic vs. dos Santos 2 in het American Airlines Center van Dallas, Texas. Op het rooster stond een gevecht tussen de Welterweight vechters Demian Maia en Jorge Masvidal. Deze wedstrijd is uiteindelijk beoordeeld met een score van 29-28, 28-29, 29-28 en de winst is gegeven aan de Braziliaanse Demian Maia. Gelijk na de winst bevestigde Dana White dat Maia de volgende vechter zal zijn die gaat vechten tegen de kampioen Tyron Woodley.

Demian Maia (MMA 25-6/UFC 19-6) wordt gezien als een van de allerbeste Braziliaanse Jiu-Jitsu vechters in het huidige MMA. De Braziliaan kwam in 2007 als ongeslagen Middleweight vechter de UFC binnen. Maia wist een streak van vijf overwinningen neer te zetten. Alle overwinningen kwamen via Submission tegen onder andere Nate Quarry, Jason MacDonald en Chael Sonnen. Halverwege 2009 liep Maia tegen zijn eerste Pro-MMA verlies aan. Veteraan Nate Marquardt besliste het gevecht via een KO na iets meer dan 20 seconden. Maia zou echter zich revancheren via Unanimous Decision tegen Dan Miller.

In April 2010 kreeg Maia in Abu Dhabi een titelgevecht aangeboden tegen Anderson Silva. Maia kwam nooit in zijn spel tegen Anderson Silva die op een eenvoudige en vernederende manier de overwinning via Unanimous Decision pakte. Maia zou vervolgens nog vijfmaal op Middleweight vechten, maar verloor de zogeheten ”key-fights” tegen Mark Munoz en Chris Weidman. Maia zocht hierdoor zijn heil een gewichtsklasse lager op Welterweight. Maia versloeg achtereenvolgens Dong Hyun Kim, Rick Story en Jon Fitch en leek klaar voor een run ditmaal op Welterweight. Dit werd echter ruw verstoord door verliespartijen tegen Jake Shields en Rory MacDonald. Maar sinds het gevecht tegen MacDonald is Maia niet meer te stoppen.

Zo heeft de Braziliaan een winstreak van zeven staan met onder andere overwinningen op Ryan LaFlare, Gunnar Nelson, Neil Magny en Matt Brown. In Augustus 2016 wist Maia in het Main Event van UFC on FOX 21 de JacksonWink MMA vechter Carlos Condit via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Hiermee liet Maia zien tot de absolute top van de divisie te horen.

Afgelopen weekend stond Maia ingeroosterd tegen de sterke Jorge Masvidal. Hier slaagde Maia erin om een aantal mooie takedowns te plaatsen. Ook wist hij enkele keren een sterke positie te pakken. Echter is Masvidal een sterke tegenstander en liet zich ook van zijn beste kant zien. Hij wist enkele takedowns te stoppen en deelde ook rake klappen uit. Na vijftien minuten hebben twee juryleden besloten om Maia aan te wijzen als winnaar.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.