breaking news

Jimmie Rivera wil niet vechten tegen Marlon Vera tijdens UFC Phoenix

January 8th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft MMA Fighting laten weten dat Jimmie Rivera afziet van zijn gevecht tegen Marlon Vera tijdens UFC Fight Night 103 in Phoenix, Arizona volgende week. De Bantamweightcontender zou het in eerste instantie opnemen tegen Bryan Caraway, maar die raakte begin deze week geblesseerd. Marlon Vera werd door de UFC aangewezen om Caraway te vervangen. Dit werd gisteren officieel naar buiten gebracht. Jimmie Rivera wil het gevecht niet aannemen.

Rivera liet weten dat maandag te horen kreeg dat Caraway niet kon vechten in verband met een blessure. Afgelopen Donderdag kreeg Rivera de Ecuadoriaan Marlon Vera aangeboden als alternatief. Na een goed gesprek met zijn trainer zag Rivera het nut van het gevecht niet. Hij wil tegen de allerbesten uit de divisie vechten, zichzelf continu bewijzen en ziet niet het nut ervan in om te vechten tegen iemand die winstpartijen en verliespartijen continu afwisselt.

Alles wat Rivera vraagt is een gevecht waarvan hij beter kan worden. Als hij het gevecht tegen Vera zou aannemen voelt hij zich een ”bully”. En dat wil hij niet. Plus het feit dat Vera geld nodig heeft om de hartoperatie van zijn dochtertje te kunnen betalen. Rivera zegt dat hij het hart op de juiste plaats heeft zitten en met een eventuele overwinning op Vera daarmee schade aan de carrière van de Ecuadoriaan kan toebrengen, iets waar hij niet op uit is.

Leave a Reply