breaking news

Jarjis Danho vecht tegen nieuwkomer Dmitry Poberezhets in Dallas

February 16th, 2017 | by Marcel Dorff
Jarjis Danho vecht tegen nieuwkomer Dmitry Poberezhets in Dallas
UFC
0

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de in Januari getekende Oekraïner Dmitry Poberezhets een gevecht heeft toegewezen gekregen. Poberezhets zal het op 13 Mei 2017 in het American Airlines Center te Dallas, Texas opnemen tegen de Syrische Duitser Jarjis Danho. Dit Heavyweightgevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Jarjis Danho (MMA 6-1-1-1/UFC 0-1-1-0) kwam begin 2016 de UFC binnen. De zwaargewicht uit Duitsland van Syrische afkomst heeft sindsdien nog weinig potten kunnen breken. Tijdens zijn debuut voor de organisatie stond hij tegenover de Pool Daniel Omielanczuk. In de derde ronde raakte Omielanczuk (die de eerste twee rondes al in de tas had) per ongeluk Danho in het kruis. Danho leek te vergaan van de pijn en kon naar eigen zeggen niet verder. Het gevecht ging zodoende (omdat het de derde ronde was) naar de judges. De judges besloten terecht in het voordeel van Daniel Omielanczuk via Majority Decision. Danho keerde terug in September 2016 in Hamburg. Daar mocht hij het opnemen tegen de Deense nieuwkomer Christian Colombo. In een zeer matig gevecht wist Danho uiteindelijk een Majority Draw te behalen. Dit doordat Colombo in de eerste ronde een punt in mindering kreeg in verband met een illegale techniek ten opzichte van Danho. Danho mag nu tegen Poberezhets proberen om zijn eerste UFC overwinning te halen en waarschijnlijk ook zijn verblijf in de organisatie te redden.

Dmitry Poberezhets (MMA 24-5-1-1/UFC 0-0-0-0) maakt in Mei zijn UFC debuut. De Oekraïner is al vijftien gevechten op rij ongeslagen. Zijn laatste verlies was voor de Cage Warriors FC titel tegen Andreas Kraniotakes. Poberezhets is vooral bekend in de Oekraïense en Russische MMA scene en staat bekend als iemand met goede stand-up. Zo wist Poberezhets veertien van in totaal vierentwintig overwinning te beslissen via (T)KO waarvan de meesten in de eerste ronde. In 2012 won Poberezhets de ”The Zone FC” Heavyweight titel door in de eerste ronde Eddy Bengtsson te verslaan via KO. Poberezhets zal proberen zijn ongeslagen streak van vijftien uit te breiden naar zestien.

Comments are closed.