breaking news

James Gallagher vs. Steven Graham is het Main Event voor Bellator 218 in Dublin

December 10th, 2018 | by Redactie
James Gallagher vs. Steven Graham is het Main Event voor Bellator 218 in Dublin
Bellator MMA
0

Bellator MMA maakte via een officieel persbericht bekend dat SBG Ireland vechter James Gallagher op 23 Februari 2019 terugkeert in de Bellator Cage. De Ier treft die avond de Amerikaan Steven Graham in de Bantamweight divisie. Het evenement zal worden gehouden in de 3Arena te Dublin, Ierland. Beide vechters verzorgen die avond het Main Event.

James Gallagher (MMA 7-1/Bellator 4-1) wordt gezien als een van de grootste talenten van Bellator MMA. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen Kirill Medvedovsky. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovsky in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher ongeslagen bleef. De Ier keerde vervolgens terug in 2017 tijdens Bellator 173 in Dublin, Ierland. Het gevecht tegen Medvedovsky werd opnieuw ingepland. Gallagher had weinig moeite met de Israëliër en finishte het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens volgde trashtalk over en weer met de eveneens ongeslagen AJ McKee op social media. Echter kreeg Gallagher vervolgens Chinzo Machida op zijn pad. Met bijna 20 jaar verschil in leeftijd, wist hij zijn partij te stoppen via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens werden partijen tegen Jeremiah Labiano en Adam Borics in verband met blessures gecanceld. Gallagher ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag en nam het op tegen Bellator MMA nieuwkomer Ricky Bandejas. Gallagher had niet veel in te brengen en werd via KO in de eerste ronde gestopt door Bandejas. Dit was voor Gallagher zijn eerste Pro-MMA verlies.

Steven Graham (MMA 6-3/Bellator 0-0) is een Amerikaan die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Na een goed debuut dat werd gewonnen via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde had Graham een behoorlijke setback in zijn carrière. Zo verloor hij drie gevechten in de eerste ronde op rij via KO. In 2017 rechte Graham de rug en pakte hij drie overwinningen allemaal via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. In 2018 werden daar nog eens twee overwinningen aan toegevoegd. Zijn laatste partij alvorens hij werd gecontracteerd door Bellator MMA wist Graham te winnen van Johnnie Roades via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hiermee won hij de Shamrock FC titel.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.