breaking news

Jake Matthews bevestigd gevecht tegen Andrew Holbrook in Melbourne

September 30th, 2016 | by Marcel Dorff

Vanmorgen heeft Jake Matthews in een interview met het Australische Herald Sun Sport laten weten dat hij het op 27 November 2016 tijdens UFC Fight Night 101 opneemt tegen Andrew Holbrook. Het gevecht vind plaats in de Rod Laver Arena te Melbourne, Victoria, Australië.

Jake Matthews (MMA 10-2/UFC 4-2) is met zijn 22 jaar een van de jongste atleten op het UFC rooster. Matthews deed als 19-Jarige mee aan TUF Nations. Matthews werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Olivier Aubin-Mercier. Van zijn vier overwinningen in de UFC, won Matthews er drie via submission en een via TKO. Zijn meest indrukwekkende overwinning kwam in Maart van dit jaar toen hij laat in de derde ronde Johnny Case wist te finishen via Rear Naked Choke submission. Het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. In zijn meest recente gevecht, en zijn debuut voor de UFC in de Verenigde Staten ging het mis, Kevin Lee won via TKO in de eerste ronde. Matthews zal met een overwinning de vieze smaak van afgelopen Juli willen wegspoelen.

Andrew Holbrook (UFC 11-1/MMA 1-1) kwam in 2015 de UFC binnen en staat bekend als submission specialist. Holbrook won voordat hij de UFC binnen kwam al zijn tien gevechten. Negen daarvan won hij via submission, en een werd beslist via TKO. Zijn eerste gevecht in de UFC was een late replacement gevecht tegen TUF 13 finalist Ramsey Nijem. Ondanks dat veel mensen Nijem aan de winnende hand hadden, dachten twee judges daar anders over waardoor Holbrook het gevecht won. Holbrook zou vervolgens in Januari van dit jaar tegen Sage Northcutt vechten maar moest afzeggen vanwege een blessure. In Juli van dit jaar vocht Holbrook tegen eveneens submission specialist Joaquim Silva. Silva besliste het gevecht al na 34 seconden via KO. Holbrook zal dus net als Matthews gebrand zijn op revanche.

14449837_1177456815630471_597736172327111921_n

Leave a Reply