breaking news

Jake Ellenberger treft Mike Perry tijdens UFC Nashville

March 3rd, 2017 | by Marcel Dorff
Jake Ellenberger treft Mike Perry tijdens UFC Nashville
UFC
0

Zojuist is er een interessant gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 108 card in Nashville, Tennessee. Top 15 Welterweight Jake Ellenberger zal het op 22 April 2017 opnemen tegen Mike Perry. Beide vechters zullen in de Octagon van de Bridgestone Arena elkaar treffen. Of het gevecht op de Main Card of Preliminary Card komt is op dit moment nog niet bekend.

Jake Ellenberger (MMA 31-12/UFC 10-8) kwam in 2009 de UFC binnen. Hij had meteen een zwaar debuut. Carlos Condit was zijn tegenstander. Ellenberger verloor via Split Decision maar liet zien in dat gevecht zeker potentie te hebben. Dit bleek aangezien Ellenberger zijn daarop volgende zes gevechten wist te winnen, waaronder een TKO win in de eerste ronde tegen Jake Shields. Ellenberger werd gezien als een toekomstig kampioen, helaas is het nooit zover gekomen. Ellenberger verloor van Martin Kampmann, dit leek een kleine misstap aangezien zijn daarop volgende twee partijen weer werden gewonnen. Hierna verloor Ellenberger liefst vijf van zijn zes partijen. Wel moet gezegd worden dat de tegenstanders zeer respectabel waren. Zo werd verloren van Robbie Lawler, Tyron Woodley, Stephen Thompson, Kelvin Gastelum en Tarec Saffiedine. Alleen van Josh Koscheck werd gewonnen. De UFC beëindigde het contract van Ellenberger. Ellenberger liet het er niet bij zitten en vloog naar Las Vegas, Nevada voor een gesprek met Dana White. Ellenberger overtuigde White om hem nog één laatste kans te geven. White stemde in, en in Juli 2016 was Matt Brown de tegenstander tijdens UFC 201. Ellenberger leek herboren en finishte Brown binnen twee minuten via TKO wat hem de Performance of the Night bonus opleverde + een langer verblijf in de UFC. Helaas voor Ellenberger kon hij die overwinning geen goed vervolg geven. In November 2016 werd verloren van Jorge Masvidal via TKO. Ellenberger bleef met zijn voet onder de Octagon steken, waar Masvidal dankbaar gebruik van maakte.

Mike Perry (MMA 9-1/UFC 2-1) houdt niet van stilzitten en heeft alweer een gevecht binnen de UFC gepland staan. Perry was tijdens zijn debuut in 2016 een late vervanger voor Sultan Aliev. Perry nam het op tegen Hyun Gyu Lim. Mike Perry liet zien over zeer sterke standup te beschikken en sloeg Lim tegen alle verwachtingen in KO in de eerste ronde. De voormalig Battleground MMA kampioen maakte vervolgens al zijn terugkeer een paar maanden later tijdens UFC 204 in Manchester. Laat in de derde ronde versloeg hij thuisfavoriet Danny Roberts via KO. Perry kreeg vervolgens in December 2016 de kans om het op te nemen tegen Alan Jouban op de Main Card van UFC on FOX 22. Jouban bleek over drie rondes te sterk voor Perry, die via Unanimous Decision zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière leed.

Comments are closed.