breaking news

Jahfarr Wilnis verrast Jamal Ben Saddik en wint op beslissing

May 13th, 2018 | by Stefan Van Erp
Jahfarr Wilnis verrast Jamal Ben Saddik en wint op beslissing
GLORY
0

Jahfarr Wilnis heeft gisterenavond laten zien dat hij nog steeds thuis hoort op het hoogste podium. De 32-jarige Wilnis won gisteren op overtuigende wijze van voormalig titeluitdager Jamal Ben Saddik. Voor Wilnis was het zijn eerst partij in anderhalf jaar voor GLORY en het lijkt erop dat na deze prestatie zijn volgende partij niet zo lang op zich laat wachten.

Ben Saddik start met mokerslagen 
Jamal Ben Saddik opent de partij zoals verwacht. Met harde mokerslagen probeert hij snel een einde aan de partij te maken. Echter liet Wilnis zien dat hij een ijzersterke kin heeft en bleef op de been. Wilnis liet zien geen enkele angst te kennen voor de kracht van Ben Saddik en bleef vooruit lopen.

Conditionele strijd
In 2012 vochten beide heren al tegen elkaar en toen bleek de goede conditie van Wilnis de doorslag te geven. Ook deze keer was het duidelijk dat Wilnis over een goed paar longen te beschikken want ook in de tweede en derde ronde bleef hij vooruit lopen en met harde combinaties komen. Bij Ben Saddik leek het beste eraf na de eerste ronde. Hoewel hij nog een paar keer probeerde te verrassen met harde slagen was het toch vooral Wilnis die de combinaties uitdeelde.

Ben Saddik naar het canvas
In de derde ronde wilde Ben Saddik in zijn vooruit maar moest dit al snel bekopen met een mooie combinatie van Wilnis. Ben Saddik zocht de touwen op en Wilnis kwam voorwaarts en met een verwoestende combinatie moest ging de Belg naar het canvas. Ben Saddik stond nog op en vocht de partij uit maar het was Wilnis wat de klok sloeg tot het einde.

Bekijk hier de knockdown die Wilnis uitdeelde:

De toekomst
Het was een tijd stil rondom Wilnis. Hij vocht vorig jaar voor de Enfusion titel tegen Tavares en stelde toen teleur. Nu lijkt hij zich volledig herpakt te hebben en zich op te kunnen maken voor een run naar de titel. Hoewel een titelgevecht nu niet heel logisch lijkt heeft hij wel de nummer 4 van de ranking op overtuigende wijze verslagen. Als Wilnis zijn volgende partij tegen een top 5 vechter weet te winnen zal een titelgevecht niet ver weg zijn.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.