breaking news

Jack Marshman treft John Phillips in “Battle of Wales” tijdens UFC Londen

December 19th, 2018 | by Redactie
Jack Marshman treft John Phillips in “Battle of Wales” tijdens UFC Londen
UFC
0

De UFC heeft een partij in de Middleweight divisie aangekondigd voor UFC Fight Night 147 (UFC on ESPN+ 5) in Londen, Engeland. Jack Marshman en John Phillips treffen elkaar in een clash tussen twee vechters uit Wales. De partij zal plaatsvinden in de Octagon van “The O2” op 16 Maart 2019.

Jack Marshman (MMA 22-8/UFC 2-3) kwam in 2016 over van de Cage Warriors FC organisatie, waar hij de Middleweight Kampioen was. Tijdens zijn eerste partij in de UFC in November 2016 werd Marshman meteen gekoppeld aan de sterke Zweed Magnus Cedenblad. Marshman bewees echter dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst. De eerste Welshman binnen de UFC won het gevecht via TKO in de tweede ronde, hetgeen dat hem de Performance of the Night bonus opleverde. Marshman nam het vervolgens op in Canada tegen de Braziliaan Thiago Santos. Marshman wist Santos in de eerste ronde knockdown te slaan, maar wist het gevecht niet te finishen. Dit deed Santos een ronde later wel. Via een Spinning Heel Kick ging Marshman knockdown. Santos finishte het gevecht via Ground and Pound. Marshman werd vervolgens in Juli 2017 gekoppeld in Schotland aan de Canadees Ryan Janes. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Marshman die er met de Unanimous Decision vandoor ging. Deze prestatie wist hij in Oktober 2017 geen vervolg te geven. Tijdens UFC São Paulo kwam Marshman te kort tegen Antonio Carlos Junior en verloor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Marshman zou vervolgens zijn Welterweight debuut tegen Elizue Zaleski dos Santos maken. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en zou hij worden vervangen door Bradley Scott. Dit gebeurde ook echter kwam Marshman niet door de medische keuring. De Welshman mocht niet een divisie terugzakken en moest in de Middleweight divisie actief blijven. Marshman maakte vervolgens in New York zijn opwachting tegen Karl Roberson. De partij werd verloren via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

John Phillips (MMA 21-8-0-1/UFC 0-2-0-0) was na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin 2017 in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas in December 2017 werd ingepland tegen de ongeslagen Eryk Anders. Echter had Phillips ditmaal problemen met zijn visum en moest hij wederom noodgedwongen verstek laten gaan. In Maart 2018 maakte Phillips in Londen zijn lang verwacht debuut tegen Charles Byrd. Phillips zat geen moment in het gevecht en werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gefinisht. In zijn tweede gevecht voor de UFC trof Phillips de Amerikaan Kevin Holland tijdens UFC Beijing. Na een slechte eerste ronde, herstelde de Welshman met een sterke tweede ronde. Uiteindelijk werd hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission gefinisht waardoor hij nog moet wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon.

Embed from Getty Images

https://twitter.com/UFCEurope/status/1075420768081768453

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.