breaking news

Ismael Lazaar dwingt respect af bij het grote publiek

May 21st, 2017 | by Stefan Van Erp

Gisteren stond Ismael Lazaar tijdens het Main Event van GLORY 41 tegenover Heavyweight kampioen Rico Verhoeven. Volgens velen was dit op voorhand een complete mismatch en zou Lazaar slechts als kanonnenvoer dienen voor de kampioen. Het was niet de vraag of, maar wanneer Lazaar KO zou gaan volgens velen. 

Ismael Lazaar kreeg de afgelopen week enorm veel vragen over het feit dat hij er niet uitziet als een kickbokser en of hij het wel 5 ronden uit zou kunnen houden. Keer op keer stond hij de journalisten vriendelijk te woord met een grote glimlach. Zelfs bij de meest respectloze vragen liet Lazaar zich niet uit de tent lokken en vertelde hij dat mensen maar na zijn partij moesten beoordelen of hij een echte vechter is.

Foto: James Law, GLORY Sports International

Tijdens de partij liet Lazaar zien dat hij over veel karakter beschikt. Keer op keer probeerde hij het lengteverschil te overbruggen. Telkens probeerde Verhoeven hem op afstand te houden met zijn trappen en jabs. Lazaar slikte ze allemaal weg en bleef proberen binnenin te komen. In de vijfde ronde kwam Lazaar een aantal keer goed door en leek Verhoeven zelfs even aan het wankelen te krijgen.

Verhoeven won de partij uiteindelijk verdiend maar Lazaar heeft de wereld laten zien dat je er niet perse als een topatleet uit hoeft te zien om een topprestatie te leveren.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.