breaking news

Islam Makhachev treft nieuwkomer Arman Tsarukyan tijdens UFC St.Petersburg

March 20th, 2019 | by Redactie
Islam Makhachev treft nieuwkomer Arman Tsarukyan tijdens UFC St.Petersburg
UFC
0

De Dagestani Islam Makhachev keert zoals verwacht op 20 April 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC St.Petersburg stuit hij op promotionele nieuwkomer Arman Tsarukyan. De Russische MMA journalist Igor Lazorin maakte dit bekend. Makhachev liet eerder via Social Media al weten dat geen enkele vechter uit de Top 15 een contract wilde tekenen om tegen hem te vechten. Beide vechters ontmoeten elkaar in het Yubileyniy Sports Palace tijdens UFC Fight Night 149.

Islam Makhachev (MMA 16-1/UFC 5-1) is een van die grote Russische talenten binnen de UFC. Makhachev maakte in 2015 als ongeslagen vechter zijn debuut in de UFC. Hij nam het op tegen Leo Kuntz. Makhachev zoals zoveel Russen (Makhachev is een Dagestani) een Sambo achtergrond finishte zijn opponent in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Vervolgens werd Makhachev een aantal maanden later gekoppeld aan de sterke Adriano Martins. Martins bleek inderdaad geen fijne tegenstander voor Makhachev die vroeg in de eerste ronde verloor via KO, en hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies moest incasseren. Makhachev zou vervolgens vechten tegen Drew Dober maar werd positief getest op het gebruik van Meldonium. Makhachev werd van het gevecht gehaald, maar kreeg geen schorsing. Dit omdat het middel pas sinds Januari 2016 op de verboden middelen lijst staat, en USADA heeft kunnen aanduiden dat Makhachev dit middel voor 2016 had gebruikt dus niets illegaals had gedaan. Makhachev haalde ondertussen in Bulgarije de gouden medaille binnen voor het onderdeel Combat Sambo voor mannen onder de 74 kilogram. In September 2016 zagen we Makhachev terug in de Octagon tegen Chris Wade. Makhachev domineerde twee van de drie rondes en versloeg de Amerikaan Wade via Unanimous Decision. Makhachev trok vervolgens die goede lijn door. Zo werd tijdens UFC 208 in Februari 2017 gewonnen van American Top Team veteraan Nik Lentz via Unanimous Decision. Vervolgens zou Makhachev zijn opwachting maken in September 2017 tijdens UFC Rotterdam tegen de Braziliaan Michel Prazeres. Echter gaf Makhachev de voorkeur aan de pelgrimstocht naar Mekka en vocht hij niet tegen Prazeres. Hierdoor keerde Makhachev pas in Januari 2018 terug in de Octagon tijdens UFC 220 tegen de Braziliaanse veteraan Gleison Tibau. Makhachev maakte korte metten met Tibau en versloeg hem via KO binnen een minuut. Makhachev wist vervolgens in Juli 2018 tijdens UFC Calgary wederom sterk voor de dag te komen. Via Armbar Submission werd Kajan Johnson in de eerste ronde gefinisht. De UFC kondigde vervolgens aan dat Makhachev zou vechten tijdens UFC 233 in Anaheim tegen Francisco Trinaldo. Het team van Makhachev ontkende een contract getekend te hebben. Het gevecht zou niet doorgaan.

Embed from Getty Images

Arman Tsarukyan (MMA 13-1/UFC 0-0) is een MMA vechter die zowel voor Armenië als Rusland uitkomt. Tsarukyan begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 bij de MFP organisatie. Bij die organisatie zou hij ook een van de grote sterren worden. In zijn eerste drie jaar als prof wist Tsarukyan een 11-1 record bij elkaar te vechten. Met een winstreak van acht gevechten vocht Tsarukyan in December 2017 voor de MFP Lightweight titel tegen Takenori Sato. Tsarukyan won de partij via Unanimous Decision. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van Haotian Wu keerde hij in Mei 2018 terug bij de MFP organisatie voor zijn eerste titelverdediging tegen UFC veteraan Junior Assuncao. Tsarukyan won via Unanimous Decision. Tijdens zijn laatste partij alvorens Tsarukyan bij de UFC tekende won hij van Felipe Olivieri met een Headkick KO in de eerste ronde. Tsarukyan zet nu zijn winstreak van twaalf gevechten op het spel.

Afbeeldingsresultaat voor Арман Царукян

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.