breaking news

Is Curtis Blaydes een geschikte tegenstander voor Stefan Struve

November 5th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De 26-jarige Amerikaan won tijdens UFC 217 met een technische knock-out in de tweede ronde. Hij stond voor de vijfde keer in de wereldberoemde Octagon van de Ultimate Fighting Championship (UFC) en wist de doktor over te halen om de partij te beëindigen. Hiermee verslaat hij de nummer negen Heavyweight Aleksei Oleinik. Een gevecht tegen Stefan Struve zou misschien een mooie opvolging kunnen zijn.

Curtis Blaydes kent een MMA record van 7-1-0-1 (UFC 2-1-0-1) en maakte in April 2016 zijn UFC debuut als ”late replacement” tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het debuut ging niet zoals Blaydes gehoopt had. Na het einde van de tweede ronde was het rechteroog van Blaydes helemaal dicht, waardoor de dokter het genoodzaakt vond om het gevecht te stoppen. Ngannou won dus via TKO. Blaydes pakte zes maanden later zijn revanche in de Octagon. Cody East werd in de tweede ronde via TKO verslagen, waarmee Blaydes zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hier leek eerder dit jaar een tweede overwinning bij te komen. Blaydes versloeg via TKO in de tweede ronde Adam Milstead die mede door een knieblessure niet verder kon. Echter werd er na afloop door een positieve marihuana test afgeleverd door Blaydes. Hierdoor werd de overwinning tegen Milstead omgezet in een No-Contest.

Afgelopen weekend stond Blaydes tegenover 40-jarige Oleksiy Oliynyk. Hij zal met deze overwinning een mooie stap maken in de Heavyweight rankings.

De rankings voor de wedstrijd:

Kampioen: Stipe Miocic
1 Alistair Overeem
2 Fabricio Werdum
3 Cain Velasquez
4 Francis Ngannou
5 Mark Hunt
6 Derrick Lewis
7 Alexander Volkov
8 Marcin Tybura
9 Aleksei Oleinik
10 Stefan Struve
11 Junior Albini
12 Andrei Arlovski
12 Curtis Blaydes
14 Travis Browne
15 Tim Johnson

De 29-jarige Beverwijker, Stefan Struve is momenteel nog niet ingeroosterd op een evenement. Na twee overwinningen wist hij niet te winnen van Alexander Volkov. Zo verloor hij in Rotterdam met een technische knock-out, maar wist hij wel de fight of the night bonus binnen te halen.

Stefan Struve wint van Bigfoot Silva tijdens UFC Fight Night 87:

Er zijn nog geen call-outs gemaakt van beide mannen. Ook heeft de promotie nog geen toekomstplannen vrijgegeven. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.