breaking news

Is 2018 een slecht jaar voor de Europese UFC fans?

July 9th, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Is 2018 een slecht jaar voor de Europese UFC fans?
UFC
0

Terwijl het jaar 2018 nog vol in bloei staat, is het pad van de Ultimate Fighting Championship al in grote lijnen uitgestippeld. Opmerkelijk is dat de aantal Europese evenement flink is afgenomen. Waar we in 2016 nog zes verschillende evenementen in Europa kregen, kwam/komt de wereldberoemde organisatie dit jaar maar vier keer langs.

Powered by Aiki Budo.

UFC evenementen in Europa:

2015:

– Zweden
– Polen
– Ierland
– Schotland
– Duitsland

2016:

– Engeland
– Kroatië
– Nederland
– Duitsland
– Engeland
– Noord-Ierland

2017:

– Engeland
– Zweden
– Schotland
– Nederland
– Polen

2018:

– Engeland
– Engeland
– Duitsland
– Rusland (Moskou)

Waar Europa eerder nog vechters heeft mogen ontvangen als joanna jedrzejczyk, Michael Bisping, Wanderlei Silva en Cain Velasquez doen we het nu met headliners als Nelson vs. Ponzinibbio en Manuwa vs. Anderson.

Ook rondom de grote Europese UFC sterren waren/zijn dit bewogen jaren. Zo stapte Gegard Mousasi over naar Bellator MMA, verliet Michael Bisping het wedstrijdvechten, Ging Conor McGregor de mist in, verloor Joanna Jedrzejczyk haar titel en was Alexander Gustafsson zeer beperkt beschikbaar.

De concurrent Bellator MMA lijkt langzaam maar zeker de Europese fans te winnen. De shows zijn gemakkelijk live te bekijken en worden tegenwoordig georganiseerd in onder andere Ierland, Italië, Hongarije en Engeland. Ook verwacht de organisatie snel een bezoek te brengen aan Nederland. Met Melvin Manhoef, Gegard Mousasi, Denise Kielhotz en Costello van Steenis op het MMA rooster kan er een flinke zaal gevuld worden.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.