breaking news

Interview Murthel Groenhart: “De titel wordt me niet gegund”

May 19th, 2017 | by Stefan Van Erp
Interview Murthel Groenhart: “De titel wordt me niet gegund”
GLORY
0

In aanloop van GLORY 41 spraken we met Murthel Groenhart over zijn partij tegen Alan Scheinson, een eventueel titelgevecht en zijn toekomst. Groenhart zal bij een overwinning zeer waarschijnlijk voor de Welterweight titel mogen vechten. 

Murthel Groenhart (64-23-3/GLORY 7-6) kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen de onlangs overleden Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan het kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Daarna nam Groenhart het op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 38 in Chicago. In een attractieve partij wist Groenhart te winnen via een KO in de derde ronde.

Alan Scheinson (48-4-0/GLORY 0-1) is een Argentijnse Welterweight die dit jaar zijn debuut maakte voor de organisatie. Hij vocht tijdens GLORY 37 in Los Angeles tegen Karim Benmansour. In een hard gevecht dat over de volle 3 ronden ging verloor Scheinson via een Split Decision. Scheinson komt uit voor Hemmers Gym uit Breda en is de voormalig K-1 Argentina kampioen. Scheinson staat bekend als een harde vechter die maar liefst 37 van zijn 48 overwinningen voor de bel wist te behalen. Het is Scheinson alles aan gelegen om zijn negatieve record bij GLORY nu weer in balans te krijgen.

Check hier het interview met Murthel Groenhart: 

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.