breaking news

Interview Anthony Engelen: “Ik was net terug in Jakarta toen ik een belletje kreeg”

November 20th, 2018 | by Redactie
Interview Anthony Engelen: “Ik was net terug in Jakarta toen ik een belletje kreeg”
ONE Championship
0

Tijdens ONE: Warrior’s Dream verloeg Anthony Engelen zijn tegenstander met een submission in de eerste ronde. Dit deed hij slechts 8 dagen na een snoeiharde head-kick knock-out overwinning in de kooi van Singapore. Engelen maakt hiermee een zeer succesvolle terugkeer bij ONE: Championship. Wij spraken hem over zijn voorbereidingen, zijn kijk op de promotie en zijn toekomstplannen:

Powered by Aiki Budo.

Vorige maand was je terugkeer bij de promotie nog onbekend. Hoe is het nieuwe contract tot stand gekomen?

Het is tot stand gekomen middels onderhandelingen van beide partijen. Zowel ONE als mijzelf hebben aan elkaar kenbaar gemaakt weer met elkaar te willen samenwerken. En toen er een partij uitviel in Singapore kreeg ik de kans aangeboden om daar mijn comeback te doen! Het was een van de grootste cards, dus uiteraard heb ik ja gezegd.

Je vocht tijdens ONE: Heart of the Lion tegen Meas Meu en won hier met een head-kick KO. Dit is een techniek die nog niet op je record stond. Heb je hier specifiek op getraind?

Ik heb hier niet specifiek op getraind. Maar ik wist wel dat hij ongeveer dezelfde lengte had als mij dus dan heeft het meer effect. Daarnaast is hij al een keer door middel van een highkick KO gegaan dus ik dacht, laat ik t es proberen!

Werkt ONE: Championship ook met den ‘performance of the night’ bonus zoals de Ultimate Fighting Championship (UFC) dat doet?

ONE heeft alleen de KO of the night. Helaas heb ik die bonus dit keer niet gekregen! Die is uiteindelijk naar iemand van de main card gegaan. Oordeel zelf of dat terecht was of niet 😉

Tijdens het vieren van je overwinning hing ONE: Championship alweer aan de lijn voor een gevecht in Jakarta. Hoe is dit gegaan?

Ik was net terug in Jakarta, en na een paar goede maaltijden zat ik Dinsdag aan het ontbijt toen ik een belletje kreeg van ONE. “Anthony hoe voel je je?” “Ja wel goed eigenlijk waarom?!” “Wil je zaterdag vechten in Jakarta!?” Ik heb er even om gelachen. Iets later heb ik het contract getekend en de volgende dag was ik weer present in the athlete hotel!

Een week later stond je voor eigen publiek tegenover Jimmy Yabo in Jakarta. Stond je hier zonder blessures van je vorige partij?

Ja 2 partijen in een week tijd… !! Maar ik ben 100% ongeschonden uit Singapore gekomen. Ik had daarom ook gemengde gevoelens hierna. Het gevoel dat ik eigenlijk niet veel heb kunnen laten zien. Dat is ook 1 van de redenen dat ik heb besloten om amper een week later weer in Jakarta te vechten. Omdat ik wou laten zien wat ik kon. En wat is er beter dan om dat te doen voor het thuis publiek in Jakarta!

Waar heb je getraind voor deze partijen?

Mijn wedstrijd voorbereiding heb ik bij Bali MMA gedaan en dit zal ik ook blijven doen voor mijn toekomstige partijen.

ONE: Championship heeft ondertussen verschillende Nederlanders op het roster staan. Zo vochten Brown Pinas en Nieky Holzken ook in Jakarta. Merk jij veranderingen bij de organisatie betreft talenten uit andere werelddelen?

De enige veranderingen is dat er nu dus meerdere disciplines dan alleen MMA zijn in ONE. Kickboxen, Muay-Thai, Boxen, en zelfs Silat en Sanda. Interessante toevoegingen moet ik zeggen omdat we toch in Azie zitten en het eigenlijk een logische stap is. Je bereikt er ook gelijk een veel groter publiek mee.

Heb je nog gesproken met beide mannen?

Jazeker, Hollanders onder elkaar toch. Allebei topvechters en ik denk dat we met z’n drieën Nederland weer goed hebben vertegenwoordigd!

Naast het vele MMA staan er ook regelmatig Muay Thai en kickboksvechters op het canvas van ONE. Het zal zo maar kunnen dat jij in de toekomst strijd in de ring van ONE. Hoe wordt dit ontvangen bij de MMA vechters?

De meningen hierover zijn verdeeld. Voor sommigen maakt het niet uit, en voor sommigen wel. Ik vecht persoonlijk liever in de kooi. Dit is voor het MMA logischer.

En de komst van Demetrious Johnson en Eddie Alvarez?

Ja big news of course! ONE is zeer duidelijk aan het groeien in zowel talent/grote namen dan wel qua eigen naam en bereik. DJ kwam nog naar me toe in Singapore om me feliciteren met mijn KO. Echt een top gast! Helaas zijn ze beiden niet mijn gewichtscategorie maar het zou al een eer zijn op met 1 van hun op de zelfde card te staan binnenkort!

Bij ONE: Championship zijn geen rankings bekend. Doel je in 2019 voor een titelgevecht?

Als ik mijn win streak kan blijven voortzetten…. Who knows! Maar tot die tijd blijf ik gewoon keihard trainen!

Ik wil je bedanken voor je tijd en succes wensen in de toekomst We kijken uit naar je volgende prestatie.

MMA DNA ook bedankt!

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.