breaking news

Ilir Latifi treft Tyson Pedro tijdens UFC 215 in Edmonton

June 28th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat de Albanese Zweed Ilir Latifi op 9 September 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC 215. Zijn tegenstander is de Australiër Tyson Pedro. Beide Light-Heavyweights nemen het tegen elkaar op in de Octagon van de Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada. Het is niet duidelijk of het gevecht deel zal uitmaken van de Preliminary Card of Main Card.

Ilir Latifi (MMA 12-5-0-1/UFC 5-3-0-0) is een 33-jarige Zweed die sinds 2013 vecht in de UFC. Gegard Mousasi verwelkomde hem tijdens het Main Event van UFC on Fuel TV. Latifi viel op het laatste moment in nadat Alexander Gustafsson geblesseerd af moest haken. Het gevecht dat drie ronden zou duren werd vrij eenvoudig gewonnen door Gegard Mousasi via een Unanimous Decision. De daarop volgende twee partijen wist Latifi wel winnend af te sluiten tegen respectievelijk Cyrille Diabaté (via Submission) en Chris Dempsey (via KO). Daarna verloor Latifi van de Pool Jan Błachowicz via een TKO en wist hij daarna weer driemaal op rij te winnen, waaronder tegen Hans Stringer via een KO in de eerste ronde. Zijn laatste partij vocht Latifi tegen Ryan Bader. In de tweede ronde wist Bader een verwoestende knie op het hoofd van Latifi te plaatsen waardoor laatstgenoemde out ging. Latifi stond vervolgens gepland om het op te nemen tegen Antonio Rogerio Nogueira. Echter raakte Nogueira geblesseerd, en werd Latifi van de card gehaald.

Tyson Pedro (MMA 6-0/UFC 2-0) maakte in November 2016 zijn UFC debuut. Pedro was vooral bekend in de Australische MMA scene. Zo wist hij de AFC titel op zijn naam te schrijven. Pedro staat erom bekend dat hij zijn tegenstanders in de eerste ronde finisht. En zo geschiede ook in zijn UFC debuut. Zijn tegenstander Khalil Rountree staat vooral bekend om zijn sterke standup game, maar ook een minder sterke groundgame. Pedro wist hiermee wel raad en haalde binnen de kortste keren het gevecht naar de grond. Pedro domineerde en wist aan het einde van de eerste ronde het gevecht te beëindigen via een Rear Naked Choke Submission. Pedro hield hiermee zijn 100% finishratio in de eerste ronde in stand. En dat zou ook een vervolg krijgen in zijn tweede wedstrijd voor de organisatie. In Maart 2017 werd de ongeslagen Paul Craig via TKO in de eerste ronde gefinisht. Hierdoor is Pedro nog steeds ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière met allemaal finishes in de eerste ronde.

Comments are closed.