breaking news

Ian McCall & Manel Kape slaan elkaar tijdens weging

December 28th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Morgen organiseert de Rizin Fighting Federation het evenement Rizin World Grand Prix 2017: 2nd Round in de Saitama Super Arena van Japan. Hier zullen Ian McCall en Manel Kape tegen elkaar strijden voor de winst tijdens de wildcards van het eerder gestarte Bantamweight toernooi. Tijdens de weging konden beide niet wachten om te vechten.

Eind Juli hield RIZIN FF een evenement in de Saitama Super Arena. Hier werden drie van de zes Bantamweight achtste finales gevochten. Voormalig UFC titeluitdager en favoriet voor de eindoverwinning Kyoji Horiguchi won zijn gevecht via KO in de eerste ronde tegen de Japanse veteraan Hideo Tokoro. De Duitser Khalid Taha wist ook een ticket voor de kwartfinales te bemachtigen, hij versloeg de Japanner Keita Ishibashi via KO in de eerste ronde. De grootste verrassing was de uitslag in de partij tussen Anthony Birchak en Takafumi Otsuka. Otsuka won via een zeer controversiële Split Decision en schakelde daarmee een van de favorieten uit.

Enkele maanden geleden vonden de andere drie achtste finales plaats. De Portugese Angolees Manel Kape maakte korte metten met Erson Yamamoto en won via TKO vroeg in de eerste ronde. De andere twee gevechten gingen wel naar de judges. De Fransman Kevin Petshi versloeg de Zuid-Koreaan Je Hoon Moon via Split Decision. En de Japanner Shintaro Ishiwatari versloeg de Rus Akhmed Musakaev via Unanimous Decision. Hierdoor waren ook de resterende drie kwartfinalisten bekend.

RIZIN FF wees Ian McCall dus aan als de zevende kwartfinalist. Echter was de bedoeling om ook Tatsuya Kawajiri een wildcard te geven. De Japanse legende verloor echter via KO van Gabriel de Oliveira. Hierdoor is hij niet in staat om deel te nemen aan het toernooi. Oliveira zelf wees een uitnodiging af. Echter kwam De Oliveira hierop terug.

Dit zijn de Kwartfinales die zullen plaatsvinden op 29 December 2017.
– Ian McCall vs. Manel Kape (QF 1)
– Kyoji Horiguchi vs. Gabriel de Oliveira (QF 2)
– Khalid Taha vs. Takafumi Otsuka (QF 3)
– Shintaro Ishiwatari vs. Kevin Petshi (QF 4)

Halve Finales (31 December 2017)
– QF 1 Winnaar vs. QF 2 Winnaar (SF1)
– QF 3 Winnaar vs. QF 4 Winnaar (SF2)

Finale (31 December 2017)
– Winnaar (SF1) vs. Winnaar (SF2)

Volg MMA DNA voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.