breaking news

Humberto Bandenay ontmoet Steven Peterson tijdens UFC Austin

January 18th, 2018 | by Marcel Dorff

De Peruviaan Humberto Bandenay keert op 18 Februari 2018 terug in de Octagon. In de Featherweight divisie zal Steven Peterson zijn tegenstander zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Frank Erwin Center te Austin, Texas. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC Fight Night 126.

Humberto Bandenay (MMA 14-4-0-1/UFC 1-0-0-0) is een Peruviaans talent van 23 jaar die op short notice zijn debuut maakte in Mexico City in Augustus 2017 tegen Martin Bravo. Bravo was de grootste favoriet bij de bookmakers op de card, echter liet Bandenay zien dat hij het daar niet mee eens was. Bandenay sloeg Bravo via een kiezelharde stoot zwaar KO en begon zijn carrière binnen de UFC meer dan voortvarend. De UFC beloonde Bandenay met de Performance of the Night bonus. Bandenay stapte vervolgens in wederom op short notice tegen Alexander Volkanovski tijdens UFC Sydney in November 2017. Echter raakte Bandenay geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Bandenay wordt gezien als een van de grootste talenten uit Zuid-Amerika en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. De Peruviaan vocht vooral voor de Fusion FC organisatie waar hij ook de titel wist te winnen. In Mei 2017 maakte hij zijn debuut in de Verenigde Staten tijdens een King of the Cage evenement. Hier wist hij Salim Mukhidonov in de eerste ronde via een Armbar Submission te verslaan. Bandenay heeft een winstreak van zes gevechten.

Steven Peterson (MMA 16-6/UFC 0-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2010. In het Texaanse MMA circuit wist Peterson hoge ogen te gooien. Na vijf overwinningen in zijn eerste zes gevechten maakte Peterson de overstap naar de Legacy FC organisatie. Peterson vocht in een tijdsbestek van vijf jaar liefst tienmaal voor de organisatie. Peterson wist de in 2016 de titel te veroveren door Manny Vazquez te verslaan. Doordat Legacy FC en RFA fuseerden in LFA vocht Peterson voor de allereerste LFA Bantamweight titel tegen de RFA Kampioen Leandro Higo. Peterson verloor het gevecht begin 2017 via Unanimous Decision. Nadat Peterson zijn tweede gevecht voor de LFA organisatie wel wist te winnen werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de zevende week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Peterson en zijn tegenstander Benito Lopez wisten een van de beste gevechten van de serie neer te zetten. De overwinning ging uiteindelijk via Split Decision naar Lopez. Peterson keerde terug naar de LFA organisatie en won in December 2017 via TKO in de tweede ronde van Dustin Winter. Nu heeft de UFC hem alsnog een contract aangeboden.

Comments are closed.