breaking news

Humberto Bandenay krijgt gewenst gevecht tegen Gabriel Benitez tijdens UFC Santiago

April 10th, 2018 | by Marcel Dorff

De Peruviaan Humberto Bandenay zal op 19 Mei 2018 tijdens UFC Fight Night 129 in Santiago, Chili zijn opwachting maken. De Mexicaan Gabriel Benitez zal de tegenstander zijn in de Featherweight divisie. Dit bevestigde de UFC na een rapport van MMA Fusion. Bandenay krijgt hiermee zijn gewenste gevecht. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Movistar Arena op de Preliminary Card.

Gabriel Benitez (MMA 20-6/UFC 4-2) kwam in 2014 via TUF Latin America 1 de UFC binnen. Benitez kwam tot de halve finale waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Nicaraguaan Leonardo Morales. Ondanks het verlies kreeg Benitez een kans van de UFC om tijdens UFC 180 in Mexico te vechten tegen Humberto Brown. Benitez won het gevecht via Guillotine Choke Submission vroeg in de derde ronde. Ruim een half jaar later kwam de UFC opnieuw voor een evenement in Mexico. Opnieuw mocht Benitez opdraven ditmaal tegen Clay Collard. Benitez won het gevecht via Unanimous Decision. Vijf maanden later mocht Benitez (opnieuw in Mexico) vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili bleek te sterk voor Benitez die via een Headkick KO het gevecht al in de eerste ronde besliste. Ruim tien maanden later revancheerde Benitez zich voor zijn eerste verlies in de UFC. Via Guillotine Choke Submission werd in Hidalgo, Texas de UFC veteraan Sam Sicilia via Guillotine Choke in de tweede ronde verslagen. Echter kon Benitez die overwinning begin 2017 geen goed vervolg geven. De sterke Peruviaan Enrique Barzola stond tegenover Benitez. Barzola gebruikte zijn worstelgame naar behoren en won uiteindelijk van Benitez via Unanimous Decision. Benitez keerde vervolgens terug in December 2017 in Fresno, Californië. Zijn tegenstander was de populaire Jason Knight. Knight wist niet in zijn spel te komen, Benitez lukte dit wel en won via een imposante Unanimous Decision.

Humberto Bandenay (MMA 14-4-0-1/UFC 1-0-0-0) is een Peruviaans talent van 24 jaar die op short notice zijn debuut maakte in Mexico City in Augustus 2017 tegen Martin Bravo. Bravo was de grootste favoriet bij de bookmakers op de card, echter liet Bandenay zien dat hij het daar niet mee eens was. Bandenay sloeg Bravo via een kiezelharde stoot zwaar KO en begon zijn carrière binnen de UFC meer dan voortvarend. De UFC beloonde Bandenay met de Performance of the Night bonus. Bandenay stapte vervolgens in wederom op short notice tegen Alexander Volkanovski tijdens UFC Sydney in November 2017. Echter raakte Bandenay geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Ditzelfde gebeurde in Februari 2018 tijdens UFC Austin. Bandenay zou vechten tegen UFC nieuwkomer Steven Peterson, maar had visumproblemen en zou hierdoor verstek moeten laten gaan. Bandenay wordt gezien als een van de grootste talenten uit Zuid-Amerika en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. De Peruviaan vocht vooral voor de Fusion FC organisatie waar hij ook de titel wist te winnen. In Mei 2017 maakte hij zijn debuut in de Verenigde Staten tijdens een King of the Cage evenement. Hier wist hij Salim Mukhidonov in de eerste ronde via een Armbar Submission te verslaan. Bandenay heeft een winstreak van zes gevechten.

Comments are closed.