breaking news

Hoorzitting Jon Jones verlaat

November 22nd, 2017 | by Redactie

De hoorzitting omtrent de positieve dopingtest van Light Heavyweight kampioen Jon Jones is verlaat. De zitting stond oorspronkelijk gepland voor aanstaande dinsdag 12 december 2017 in Sacramento Californië, maar is zojuist uitgesteld naar februari 2018. De exacte datum voor de hoorzitting is nog niet genoemd. De California State Athletic Commission (CSAC) executive officer Andy Foster vertelde dat de bijeenkomst in Zuid-Californië zal plaatsvinden.

Op 23 augustus 2017 is bekend geworden dat Jon Jones tijdens een ”in-competition” test positief is getest voor het van anabolen steroïden. Jones heeft positief getest voor het Turinabol middel. Hierop staat een straf van twee jaar, en eventueel een hogere straf voor personen die vaker positief getest hebben. Jones is per direct geschorst en moest zijn wereldtitel inleveren. Daarnaast is de wedstrijd tegen Daniel Cormier tijdens UFC 214 omgezet naar een onbesliste partij.

Hoewel het anti-doping agentschap waakt voor voorbarige conclusies lijkt het erop dat Jones een lange schorsing gaat krijgen. De maximale straf voor het gebruik van steroiden in combinatie met zijn vorige positieve test is 4 jaar. Jones testte juli vorig jaar positief op de stof letrozol. Dit bleek te zitten in een viagrapil waardoor hij voor 1 jaar geschorst werd.

Jones zal in de maand februari 2018 de kans krijgen zich te verdedigen op een officiële zitting.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.