breaking news

Het gevecht om de allereerste UFC Women’s Flyweight titel is bekend

November 30th, 2017 | by Marcel Dorff
Het gevecht om de allereerste UFC Women’s Flyweight titel is bekend
UFC
0

Een aantal minuten geleden werd in de Verenigde Staten de laatste aflevering van TUF 26 uitgezonden. Vorige week vond de eerste halve finale plaats, en deze week de tweede halve finale. Omdat de aflevering nog niet is uitgezonden op de Nederlandse televisie zullen we de Fight Announcement niet op Facebook plaatsen, en kun je hieronder bekijken wie aankomende vrijdag vechten om de UFC Women’s Flyweight belt.

Sijara Eubanks (MMA 2-2/UFC 0-0) is een van dé verrassingen van TUF 26. Eubanks is een BJJ Black Belt die traint bij Team Lloyd Irvin. Eubanks die bij Invicta FC vocht bracht een record mee van 2-2 naar het TUF huis. Eubanks werd gematcht tegen Maia Stevenson in de achtste finales van het toernooi. Eubanks won het gevecht via een Kimura Submission in de tweede ronde. Hierdoor moest ze in de kwartfinale vechten tegen DeAnna Bennett. Eubanks wist Bennett via een Headkick KO in de eerste ronde te finishen. Eubanks ging naar de halve finale en moest het opnemen tegen de favoriet voor de eindzege Roxanne Modaferri. Eubanks wist de overwinning te pakken via Unanimous Decision en wist hiermee een van dé favorieten voor de titel uit te schakelen. En belangrijker nog, ze mag nu zelf proberen die titel te pakken.

Nicco Montaño (MMA 3-2/UFC 0-0) is een van de allergrootste verrassingen van het 26ste seizoen van TUF. Montaño kwam met een record van 3-2 en de KOTC titel op zak TUF binnen. Montaño nam het in haar achtste finale gevecht meteen op tegen een van de favorieten voor de eindzege, namelijk Lauren Murphy. Montaño bleek echter te sterk voor de UFC veterane en won via Unanimous Decision. Vervolgens rekende de Indiaanse ook af met Montana Stewart. Na een bloederig gevecht won Montaño opnieuw via Unanimous Decision. Tijdens de halve finale van TUF 26 stond Montaño tegenover de voormalig koningin van de divisie Barb Honchak. Montaño was ook dit keer sterker dan haar opponente en wist via Unanimous Decision de Finale te halen en dus zal Montaño aankomende vrijdag vechten voor de UFC Women’s Flyweight titel.

Comments are closed.