breaking news

Henry Cejudo en TJ Dillashaw sluiten de Flyweight divisie af in 2019

November 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Henry Cejudo en TJ Dillashaw sluiten de Flyweight divisie af in 2019
UFC
0

Zoals eerder gemeld stopt de UFC Flyweight divisie bij de mannen. Echter zal er in 2019 nog een laatste gevecht in deze divisie plaatsvinden. Flyweight Kampioen Henry Cejudo verdedigd zijn titel tegen Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw. Combate wist eerder de match-up al bekend te maken, ESPN maakte de gewichtsklasse bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Honda Center tijdens UFC 233 op 26 Januari 2018. Dillashaw kan na Conor McGregor en Daniel Cormier de derde vechter worden met twee belts tegelijkertijd in bezit.

Henry Cejudo (MMA 13-2/UFC 7-2) is een gouden medaille winnaar in Freestyle worstelen tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking op slechts 22-jarige leeftijd. Cejudo stapte in 2013 over naar het professionele MMA en maakte direct indruk. Zo wist hij zijn eerste 10 partijen te winnen. In eerste instantie deed hij dit bij WFF waar hij Bantamweight kampioen werd. Vervolgens vocht hij tweemaal voor Legacy FC waarna hij overstapte naar de UFC. Cejudo won zijn eerste vier partijen tegen respectievelijk Dustin Kimura, Chris Cariaso, Chico Camus en Jussier Formiga. Allen via een Decision. Daarna was het aan Cejudo om voor de Flyweight titel te vechten. Het liep niet zoals verwacht voor Cejudo want in de eerste ronde liep hij tegen een aantal harde knieën van kampioen Demetrious Johnson aan en verloor via TKO. Daarna coachte Cejudo in TUF 24 waarna hij het opnam tegen Joseph Benavidez. In een gevecht dat beide kanten op kon gaan verloor Cejudo via een Split Decision. Cejudo kreeg in de eerste ronde een punt in mindering vanwege het per ongeluk trappen tegen het kruis van Benavidez. Uiteindelijk zou ook zonder het punt in mindering de overwinning naar Benavidez zijn gegaan. In 2017 zou Cejudo het opnemen tegen Sergio Pettis. Echter werd het gevecht een dag voor het evenement gecanceld omdat Cejudo zijn hand had geblesseerd (dit bleek duidelijk uit röntgenfoto’s. Cejudo keerde vervolgens terug tijdens UFC 216 in Edmonton. Hier nam hij het op tegen de Braziliaan Wilson Reis. Cejudo had geen enkele moeite met de eveneens voormalig titeluitdager en versloeg Reis via KO in de tweede ronde. Vervolgens werd in December 2017 alsnog het gevecht tegen Sergio Pettis gevochten. Cejudo was duidelijk nog een maatje te groot voor Pettis en wist via een zeer dominante Unanimous Decision het gevecht te winnen. Cejudo mocht vervolgens voor de titel vechten tegen Demetrious Johnson in Augustus 2018. Cejudo won via Split Decision.

Embed from Getty Images

TJ Dillashaw (MMA 16-3/UFC 12-3) kwam via TUF 14 de UFC binnen. Destijds vechtend voor Team Alpha Male verloor Dillashaw de TUF Finale tegen John Dodson via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Dillashaw een winstreak van vier gevechten op te bouwen met onder meer finishes tegen Hugo Viana en Issei Tamura. Eind 2013 liep Dillashaw tegen zijn tweede verliespartij aan. Raphael Assuncao was via een controversiële Split Decision in Brazilië te sterk. Dillashaw versloeg vervolgens Mike Easton en kreeg daarop geheel onverwacht een titelgevecht tegen Kampioen Renan Barão aangeboden. Barão was torenhoog favoriet, maar wist dit niet waar te maken. Dillashaw wist via een op dat moment ”huge upset” de Braziliaan in de vijfde ronde via TKO te verslaan. Dillashaw verdedigde vervolgens zijn titel tegen ”late replacement” Joe Soto via KO in de vijfde ronde. Hierna stond de rematch tegen Renan Barão op het programma. Dillashaw was opnieuw superieur ten opzichte van de Braziliaan en wist hem dit keer te verslaan in de vierde ronde via TKO. Begin 2016 keerde ”The King of the Bantamweight Division” terug na vele jaren van blessureleed. Dominick Cruz versloeg TJ Dillashaw via Split Decision en pakte zijn titel die hij in de Octagon nooit verloren was terug. Dillashaw won in Juli 2016 via Unanimous Decision van Raphael Assuncao en leek hiermee zichzelf te verzekeren van een rematch tegen Kampioen Dominick Cruz. De UFC ging echter voor ”de hype” en besloot Cody Garbrandt, de #6 in de rij voorrang te verlenen. Garbrandt maakte echter zijn ”hype” meer dan waar en won de titel. Dillashaw won eerder op datzelfde evenement op vrij eenvoudige wijze van John Lineker via Unanimous Decision. Dillashaw en Garbrandt werden vervolgens aangewezen als coaches voor het 25ste seizoen van TUF. De bedoeling was dat beide mannen tijdens Internationale Fight Week in Juli 2017 tegen elkaar zouden vechten. In verband met een blessure van Garbrandt werd het gevecht pas in November 2017 in New York gevochten. Dillashaw pakte zijn titel terug door Garbrandt in de tweede ronde via TKO te finishen. Ditzelfde kunststukje herhaalde hij in Augustus 2018. Ditmaal werd Garbrandt al in de eerste ronde gefinisht.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.