breaking news

Heavyweightclash tussen Mark Godbeer en Dmitry Poberezhets tijdens UFC Londen

December 7th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat de Engelsman Mark Godbeer op 17 Maart 2018 zijn terugkeer maakt in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland is de Oekraïener Dmitry Poberezhets zijn tegenstander. Beide Heavyweights ontmoeten elkaar in ”The O2 Arena”. Het gevecht zal naar alle waarschijnlijkheid deel uit maken van de Preliminary Card.

Mark Godbeer (MMA 13-3/UFC 2-1) was toen hij eind vorig jaar bij de UFC tekende de BAMMA Heavyweight kampioen. Godbeer won deze titel door in Juni 2015 Paul Taylor (niet de UFC veteraan) te verslaan via TKO in de tweede ronde. In Mei 2016 verdedigde hij zijn titel met succes tegen Stuart Austin. Ook Austin werd in de tweede ronde verslagen via TKO. Godbeer vocht ook eenmaal voor Bellator. Dit was geen succes, hij verloor van Cheick Kongo via TKO. Godbeer maakte in Belfast zijn debuut voor de UFC tegen de Amerikaan Justin Ledet. Een onsuccesvol debuut aangezien Godbeer vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission werd gestopt door Justin Ledet. Ledet die zelf boksen als zijn sterkste wapen ziet was zelf het meest verbaasd over zijn Submission overwinning tegen iemand als Godbeer. Godbeer werd in Maart van dit jaar gekoppeld aan Todd Duffee, echter trok Duffee zich terug en werd vervangen door nieuwkomer Daniel Spitz. In een zeer eenzijdige partij wist Godbeer uiteindelijk Spitz meerdere malen ”aan” te slaan, maar niet te finishen. Godbeer won via Unanimous Decision en pakte zo zijn eerste overwinning in de Octagon. Godbeer stond vervolgens gematch begin Juli tegen de Amerikaan Justin Willis. Echter raakte Godbeer geblesseerd waardoor hij het gevecht aan zich voorbij moest laten gaan. Vervolgens zou Godbeer vechten tegen Walt Harris tijdens UFC 216. Echter viel Harris in voor Derrick Lewis op dezelfde card een paar uur voor het gevecht. Hierdoor had Godbeer geen tegenstander meer. Het gevecht werd vervolgens een maand later tijdens UFC 217 alsnog gevochten. Harris leek sterker, maar schopte Godbeer tegen het hoofd nadat de scheidsrechter he gevecht had stil gelegd na een illegale actie van Harris. Godbeer kon niet verder en kreeg via diskwalificatie de winst toegewezen.

Dmitry Poberezhets (MMA 24-5-1-1/UFC 0-0-0-0) zou in Mei 2017 al zijn UFC debuut maken tegen Jarjis Danho. Danho raakte echter geblesseerd waarna Poberezhets werd gekoppeld aan Chase Sherman. Echter raakte ook Poberezhets vervolgens geblesseerd waardoor Poberezhets nu tegen Mark Godbeer zijn UFC debuut zal maken. De Oekraïner is al vijftien gevechten op rij ongeslagen. Zijn laatste verlies was voor de Cage Warriors FC titel tegen Andreas Kraniotakes. Poberezhets is vooral bekend in de Oekraïense en Russische MMA scene en staat bekend als iemand met goede stand-up. Zo wist Poberezhets veertien van in totaal vierentwintig overwinning te beslissen via (T)KO waarvan de meesten in de eerste ronde. In 2012 won Poberezhets de ”The Zone FC” Heavyweight titel door in de eerste ronde Eddy Bengtsson te verslaan via KO. Poberezhets zal proberen zijn ongeslagen streak van vijftien uit te breiden naar zestien.

Comments are closed.