breaking news

Griet Eeckhout & Mellony Geugjes strijden om de SHC Women’s Flyweight titel

April 16th, 2018 | by Redactie
Griet Eeckhout & Mellony Geugjes strijden om de SHC Women’s Flyweight titel
SHC
0

Eerder maakten we al bekend dat het SHC XIV evenement van 6 Oktober 2018 vier titelgevechten zal bevatten. Echter is nu bekend geworden dat hier nog een vijfde titelgevecht aan is toegevoegd. De Belgische Griet Eeckhout neemt het op tegen de Nederlandse Mellony Geugjes om de allereerste Women’s Flyweight titel van de organisatie. Het evenement zal plaatsvinden op Sportpark Brasel te Dessel, België. Voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie van Benny Rogmans zullen er vijf kampioenen op een avond worden gekroond.

Griet Eeckhout (MMA 3-3-1) zal in Oktober haar debuut maken voor de SHC organisatie. De Belgische die uitkomt voor Red Kings begon haar carrière voortvarend. Zo bleef ze ongeslagen in haar eerste vier gevechten met een record van drie overwinningen en een draw. Eveneens maakte ze haar debuut voor de hoog aangeschreven Canadese organisatie TKO. Onder meer MMA legende Georges St.Pierre kwam ook uit voor deze organisatie. Echter had Eeckhout na haar overwinning tijdens haar debuut voor de organisatie in Januari 2017 een mindere periode. Zo verloor ze in België tegen Bryony Tyrell voor de 360 Promotion Strawweight titel. En wist ze ook in de TKO organisatie niet meer te winnen. De Belgische is echter zeer talentvol en zal nu gaan strijden voor de SHC Women’s Flyweight titel.

Mellony Geugjes (MMA 2-4) vecht zowel Kickbokswedstrijden als MMA wedstrijden op professioneel niveau. De Mike’s Gym vechtster heeft een zeer goede staat van dienst in het kickboksen. Zo wist de Amsterdamse onder meer de KRUSH titel in Japan te winnen en deze ook te verdedigen. In het MMA had Geugjes een moeilijke start. Ondanks die moeilijke start kreeg ze wel de kans om mee te doen aan het 23ste seizoen van The Ultimate Fighter. Echter verloor Geugjes de partij om in het TUF huis te komen tegen de Amerikaanse Amanda Cooper. Geugjes moest vervolgens haar meerdere erkennen in Montana de la Rosa en Bryony Tyrell, maar pakte twee zeer sterke overwinningen tegen Judith Levi en Christina Stelliou. Die laatste overwinning in Juni 2017 kwam via Rear Naked Choke Submission. Echter verloor Geugjes vorige maand van Eva Dourthe via Unanimous Decision. Geugjes zal volgende maand ook nog een partij vechten tegen mede TUF 23 deelneemster Lanchana Green. Geugjes zal in Oktober proberen haar eerste MMA titel te gaan toevoegen aan haar al rijke collectie aan kickbokstitels.

De overige titelgevechten die tot dusver bekend zijn gemaakt door de SHC organsatie:
SHC Featherweight Championship.
– Jarno Errens (C) vs. Hyram Rodriguez
SHC Bantamweight Championship.
– Gerardo Fanny (C) vs. Lucas Alexander
SHC Welterweight Championship.
– Dhimitri Herri (C) vs. Tomek Longowski
SHC Middleweight Championship.
– Rasul Ismailov vs. Sonny Gallmann

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

 

Comments are closed.