breaking news

GLORY voegt drie Chinese toptalenten toe aan het rooster

March 21st, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY voegt drie Chinese toptalenten toe aan het rooster
GLORY
0

Zojuist heeft GLORY bekend gemaakt dat het drie Chinese toptalenten heeft toegevoegd aan het rooster. Het gaat om Lightweight Meng Qinghao en Featherweights Yuhang Xie en Chenglong Zhang. GLORY streeft er tevens naar om later dit jaar een event in Azië te organiseren.

Meng Qinghao is een 23 jarige Lightweight die zijn debuut aankomende zaterdag al gaat maken tijdens GLORY 39. Dit zal zijn in een Catchweight tegen de Belg Junus Majandinov die tevens zijn debuut voor de organisatie maakt. Qinghao heeft een professioneel record van 26 overwinningen en 4 verliespartijen.

Yuhang Xie is een 18 jarig talent dat uitkomt in de Featherweight divisie. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al 26 professionele partijen gevochten. 22 van die partijen wist hij in winst om te zetten en 4 gingen er verloren. Xie gaat zijn debuut maken tijdens GLORY 40 in Kopenhagen tegen de Amerikaan Chris Mauceri.

Chenglong Zhang is een 19 jarige Featherweight die ook al aardig aan de weg heeft getimmerd in zijn thuisland. Zo vocht hij al 42 partijen op professioneel niveau en wist hij er hiervan 38 te winnen. Zhang won in 2015 de The Legend of Emei en Max Muay Thai titels. In 2016 wist hij bij Topking de titel te veroveren. Zhang zal zijn debuut in Nederland gaan maken tijdens GLORY 41 in de Brabanthallen in Den Bosch. Zijn tegenstander is nog niet bekend.

Volgens Managing Director Sports en hoofd van de talentopleiding Cor Hemmers is het binnenhalen van deze drie talenten slechts het begin. De komende maanden gaat het scoutingsteam intensiever scouten in Azië waar erg veel talent zit. Volgens Hemmers is het een kwestie van tijd dat de vechters uit China in de top van de divisies terug te vinden zullen zijn.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.