breaking news

GLORY komt naar Lille met onder anderen Zouggary en Duut

March 5th, 2018 | by Redactie
GLORY komt naar Lille met onder anderen Zouggary en Duut
GLORY
0

GLORY 53 strijkt neer in Frankrijk, Lille op 12 mei aanstaande. Tijdens dit evenement zal Anissa Meksen voor de eerste keer haar Super Bantamweight titel gaan verdedigen. Zij gaat dit doen tegen de Française Amel Dehby. Verder zal er een Featherweight Contender Tournament gehouden worden met onder anderen Zakaria Zouggary. Ook Micheal Duut zal zijn opwachting gaan maken. 

Anissa Meksen vs. Amel Dehby

Anissa Meksen (94-3-0/GLORY 3-0-0) is meervoudig Europees en Wereldkampioene in het boksen en kickboksen. Zo won zij in 2012 de wereldtitel boksen en in 2013 een wereldtitel kickboksen. Het leek een kwestie van tijd voor zij ook voor GLORY zou gaan vechten en dit kwam in 2017 uit. Zij debuteerde voor de promotie tegen Jady Menezes en won via een Unanimous Decision. Nadat Meksen overtuigend wist te winnen van Funda Alkayis via een TKO kreeg zij haar gewenste titelgevecht. Tijdens GLORY 48 stond zij tegenover Tiffany van Soest en wist via een Unanimous Decision de titel binnen te halen. Meksen gaat haar titel voor het eerst verdedigen tijdens GLORY 53 in Lille. Echter vecht zij eerst tegen Ashley Nichols tijdens een catchweight gevecht in Los Angeles.

Amel Dehby (29-1-0/GLORY 2-1-0) is een talentvolle vechter uit Frankrijk. Dehby heeft haar sporen al verdiend door onder anderen wereldtitels te behalen bij WKN en ISKA. Dehby kwam GLORY binnen met een ongeslagen status van 27 winstpartijen. Tijdens GLORY 35 in Nice debuteerde zij voor eigen publiek tegen Jiwaen Lee en wist te winnen via een Decision. Zij werd vervolgens uitgenodigd voor het Contender titeltoernooi in Oberhausen tijdens GLORY 36. De eerste partij wist zij te winnen tegen Isis Verbeek via een Decision. Daarna nam zij het op tegen Tiffany van Soest voor de titel en verloor hier voor de eerste keer in haar carrière. Het bleef vervolgens een tijd stil rond Dehby en GLORY. Echter gaat zij het nu dus opnemen tegen de huidige kampioene Anissa Meksen tijdens GLORY 53 in Lille.

Michael Duut vs  Zinedine Hameur-Lain

Michael Duut (42-9-0/GLORY 5-5-0) vecht sinds 2013 voor GLORY. Hij maakte zijn debuut voor de organisatie op 23 maart 2013 in Londen tegen Dustin Jacoby. Duut liet direct zien dat hij over arsenaal aan harde stoten beschikt en eindigde de wedstrijd in de eerste ronde via TKO. Ook zijn tweede partij voor GLORY wist Duut te winnen via een Unanimous Decision tegen Steve McKinnon. Daarna verloor Duut 3 partijen op rij tegen respectievelijk Tyrone Spiong (KO), Danyo Ilunga (TKO door blessure) en Igor Jurković (KO). Duut richtte zich op en vocht onder anderen tijdens North vs. the Rest en Enfusion Live in Groningen. Beide partijen wist hij te winnen waarna hij zijn opwachting ging maken tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Wederom was Danyo Ilunga zijn tegenstander. In een oorlog over 3 ronden besloot de jury dat er nog een extra ronde moest komen om een winnaar aan te wijzen. Duut en Ilunga maakten er een spektakel van met uiteindelijk Duut als winnaar via Unanimous Decision. Dit gevecht werd later uitgeroepen tot GLORY Fight of the Year. Nadat Duut het Contender toernooi in Amsterdam won door snelle KO overwinningen op Dragoș Zubco en Manny Mancha vocht hij de rematch tegen Danyo Ilunga. Deze keer verloor Duut via een KO in de derde ronde.

Zinedine Hameur-Lain (58-15-0/GLORY 5-3-0) is een attractieve vechter uit Frankrijk. Liefst 48 van zijn 60 overwinningen wist hij voortijdig te beslissen. Hameur-Lain kwam GLORY binnen via een overwinning op Fred Sikking in 2015. Nadat hij verloor tegen Zack Mwekassa kwam Hameur-Lain sterk terug en won hij partijen tegen Warren Thompson en Ariel Machado. Hameur-Lain leek dicht bij een titelgevecht te zijn maar verloor zijn daaropvolgende 2 partijen tegen Pavel Zhuralev en Ariel Machado. Dit gooide Hameur-Lain wat terug in de ranking. Zijn laatste partij wist Zinedine wel winnend af te sluiten. Hij versloeg Freddy Kemayo via een mooie KO in de eerste ronde in Parijs. Nu krijgt Zinedine de kans om zich nog verder in de rankings te vechten als hij Michael Duut weet te verslaan.

Featherweight Contender Tournament

Ook zal er een Featherweight Contender Tournament  gehouden worden tijdens GLORY 53. Tijdens de halve finale kunnen we al spektakel verwachten met de partijen tussen Zakaria Zouggary vs. Anvar Boynazarov en Serhiy Adamchuk vs. Azize Hlali. De winnaar van het toernooi zal dichtbij een titelgevecht zitten.

De complete line-up tot nu toe van GLORY 53 ziet er als volgt uit: 

 

Comments are closed.

Translate »