breaking news

GLORY 63 in Houston krijgt titelgevecht tussen Kiatmookao en Adamchuk

December 10th, 2018 | by Redactie
GLORY 63 in Houston krijgt titelgevecht tussen Kiatmookao en Adamchuk
GLORY
0

GLORY Kickboxing kondigde tijdens de wegingen van GLORY 62 in Rotterdam aan dat het op 2 Februari 2019 een evenement zal houden in Houston, Texas. GLORY 63 wordt die avond voorzien van een titelgevecht in de Featherweight divisie. Kampioen Petchpanomrung Kiatmookao neemt het op tegen Serhiy Adamchuk in een rematch. Beide vechters vochten iets minder dan twee jaar geleden in Brussel ook al tegen elkaar. Toen won Kiatmookao via Split Decision. Eveneens is The Colosseum Gym vechter Jason Wilnis toegevoegd aan de card. Hij neemt het op tegen Jacob Rodriguez in de Middleweight divisie.

Lees hieronder meer info over de twee vechters op het Main Event en check de voorlopige line-up.

Petchpanomrung Kiatmookao (KB 160-36-2/GLORY 7-1) is een zeer getalenteerde Thai met bijna 200 professionele wedstrijden achter zijn naam. Na een succesvolle periode in Thailand maakte Kiatmookao eind 2016 zijn debuut voor GLORY. Tijdens GLORY 35 in Nice was Stanislav Renita zijn tegenstander. Kiatmookao won via een Unanimous Decision en werd vervolgens uitgenodigd voor het Featherweight Contender toernooi in Brussel. De eerste tegenstander van Kiatmookao deze avond was Alexey Ulyanov. In een redelijk eenzijdige partij wist Kiatmookao vrij eenvoudig te winnen via een Unanimous Decision. Vervolgens vocht Kiatmookao tegen Serhiy Adamchuk in de finale van het toernooi. Het werd een spannende partij die beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk won Kiatmookao via een Split Decision en werd winnaar van het toernooi en eerste uitdager voor de titel. In dit titelgevecht nam Kiatmookao het op tegen Robin van Roosmalen. In een spannende partij over de volle 5 ronden verloor de Thai via een Decision. Daarna reisde Kiatmookao mee naar China om het daar op te nemen tegen Lei Xie. Kiatmookao herpakte zich en won via een Decision. Tijdens GLORY 49 in Rotterdam nam Kiatmookao het op tegen Zakaria Zouggary. Kiatmookao kwam met een verwoestende KO en won de partij. Vervolgens nam hij het op tegen Abdellah Ezbiri tijdens GLORY 53 in Lille. Wederom liet hij zien dat hij de volgende in lijn is voor een titelgevecht. Met een verwoestende headkick maakte hij in de tweede ronde een einde aan de partij. Kiatmookao stond vervolgens gepland tegen Robin van Roosmalen voor de titel maar omdat van Roosmalen een blessure opliep vocht de Thai tegen Kevin VanNostrand voor de interim titel. In een spannende partij wist Kiamookao de winst te pakken en zich zo interim kampioen te noemen. Vervolgens won Kiatmookao zeer overtuigend van Robin van Roosmalen en is hij na Sitthichai de tweede Thaise kampioen bij GLORY.

Serhiy Adamchuk (KB 36-8/GLORY 10-4) is de Oekraïense voormalig titelhouder in de GLORY Featherweight divisie. Adamchuk traint bij Mike’s Gym en heeft zijn sporen al verdiend in het kickboksen. Zo won hij in 2015 tijdens GLORY 25 in Milaan de Featherweight titel tegen Gabriel Varga. Adamchuk verdedigde de titel eenmaal succesvol tegen Mosab Amrani en verloor hem daarna in een rematch aan Gabriel Varga. Adamchuk was het even kwijt en verloor de opening van het Featherweight contender toernooi tegen Giga Chikadze. Giga Chikadze richtte zich op en stond er weer tijdens GLORY 39 in Brussel. Zo won hij de eerste partij tegen Nafi Bilalovski overtuigend via een Unanimous Decision. Daarna verloor hij echter tegen de sterke Thai Kiatmookao via een Split Decision die beide kanten op had kunnen vallen. Adamchuk vocht daarna in Parijs tegen de sterke Dylan Salvador en won via een overtuigende Unanimous Decision. Direct daarna maakte Adamchuk zijn plannen duidelijk en wilde hij voor de titel. Deze kans kreeg hij in Amsterdam waar hij een harde partij vocht tegen Robin van Roosmalen. Uiteindelijk kwam Adamchuk te kort en verloor via een Unanimous Decision. Adamchuk keert op 12 mei aanstaande terug om deel te nemen aan het Featherweight Contender Tournament waarin hij het in de halve finale op nam tegen Azize Hlali. Adamchuk won vrij overtuigend via een Unanimous Decision en stond in de finale tegenover Victor Pinto die hij met dezelfde overtuiging versloeg. Adamchuk leek hiermee weer op pole-position voor een titelgevecht tegen Robin van Roosmalen. GLORY besliste echter anders en zette Adamchuk tegen Anvar Boynazarov tijdens GLORY 56 in Denver. Adamchuk won het gevecht via Unanimous Decision.

De voorlopige Line-Up.

GLORY 63
Featherweight Championship.
Petchpanomrung Kiatmookao vs. Serhiy Adamchuk
Welterweight Fight.
Richard Abraham vs. Charles Rodriguez
Middleweight Fight.
Jason Wilnis vs. Jacob Rodriguez

GLORY 63 SuperFight Series.
Featherweight Fight.
Bailey Sugden vs. Quade Taranaki
Lightweight Fight.
Lorawnt-t Nelson vs. Wensheng Zhang

GLORY 63 Prelims.
Welterweight Fight.
– Sean Choice vs. Justin Moss
Lightweight Fight.
Justin Houghton vs. Nick Chasteen
Middleweight Fight.
Joe Taylor vs. Ivan Galaz

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.