breaking news

Gegard Mousasi trekt zwaarbevochten overwinning over de streep

October 21st, 2017 | by Stefan Van Erp
Gegard Mousasi trekt zwaarbevochten overwinning over de streep
Bellator MMA
0

Afgelopen nacht maakte Gegard Mousasi zijn debuut voor Bellator MMA. In het Main Event van Bellator 185 stond hij tegenover voormalig Middleweight kampioen Alexander Shlemenko. Dat het geen “walk in the park” zou worden voor Mousasi stond vooraf al vast en dit werd ook bevestigd in de partij. 

Vanaf de eerste seconde probeerde Mousasi vol druk te zetten op Shlemenko. Met een aantal legkicks komt hij goed door maar ook Shlemenko gaat in de aanval. In de eerste minuut van de partij kwam Shlemenko via een harde linker stoot op het oog van Mousasi goed door. Zó goed dat Mousasi zijn intenties volledig aan moest passen omdat zijn rechteroog potdicht zit. Mousasi weet een takedown te forceren en op de rug van Shlemenko te komen. Daar zet hij een Choke aan maar Shlemenko weet goed te verdedigen.

In de tweede ronde blijkt dat het dichte oog een groot obstakel is voor Mousasi. Alles wat van links komt bij Shlemenko ziet hij niet aankomen en ontwijkt hij op instinct. Met die linker heeft Shlemenko menig vechter KO geslagen dus probeert Mousasi hem ook snel naar de grond te werken en vanaf daar aan te vallen. Na een aantal pogingen lukt dit en wederom probeert Mousasi een Rear-Naked Choke te plaatsen. De ervaren Shlemenko weet dit weer te verdedigen.

In de derde ronde komt Shlemenko een aantal keer goed door. Mousasi kan lang niet alles meer ontwijken en probeert Shlemenko weer naar de grond te werken. Shlemenko verdedigt deze keer goed en lijkt de ronde naar zich toe te trekken. De jury staat voor een moeilijke taak om de partij te beoordelen. Veel mensen zijn er over eens dat de eerste duidelijk voor Mousasi was en de derde duidelijk voor Shlemenko. Alles hangt dus af van de tweede ronde.

Uiteindelijk beslist de jury unaniem dat de tweede ronde voor Mousasi was en daarom wint hij de partij via driemaal 29-28. Het publiek reageert verdeeld maar uiteindelijk is er diep respect voor beide vechters die het uiterste uit zichzelf hebben gehaald. Mousasi heeft uiteindelijk 14 minuten van de partij met 1 oog gevochten. Hij mag zich opmaken voor een titelgevecht begin volgend jaar.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.