breaking news

Gegard Mousasi tekent zes-gevecht contract bij Bellator MMA

July 10th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Slecht enkele minuten geleden heeft de Middleweight top vechter Gegard Mousasi bevestigt dat hij de overstap gaat maken van de Ultimate Fighting Championship naar Bellator MMA. Hij keert terug naar de promotie van Scott Coker en hoopt hier meer succes te boeken in zijn carrière.

Mousasi heeft een six-fight contract getekend en verwacht snel de Middleweight kampioen te worden. Ook geeft hij aan door te willen gaan voor de Light-Heavyweight titel. Mousasi verteld dat hij bij Bellator MMA meer gaat verdienen. Naast het geld, heeft hij ook voor de promotie gekozen omdat hij bekend is met werken voor Scott Coker. Ook zou er onderhandeld zijn met een onbekende Russische organisatie.

Gegard Mousasi is aan het woord na 36 minuten:

De huidige Bellator Middleweight kampioen is Rafael Carvalho. Deze vechter (MMA 13-1/Bellator 4-0) kwam in 2014 de organisatie binnen. De Braziliaan won zijn debuut via TKO in de eerste ronde van Brian Rogers. Vervolgens versloeg hij de sterke kickboxer Joe Schilling via Split Decision. Dit leverde Carvalho eind 2015 een titelgevecht op tegen Brandon Halsey. Carvalho versloeg Halsey via TKO in de tweede ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. In Mei 2016 had Carvalho zijn eerste titelverdediging tegen Melvin Manhoef. Carvalho won een zéér controversiële Split Decision. Bellator CEO Scott Coker plande een rematch in voor December 2016, maar Carvalho brak zijn voet waardoor het gevecht werd gecanceld. Later wist Carvalho ook de rematch te winnen.