breaking news

Flyweightclash tussen Tim Elliott en Justin Scoggins tijdens UFC on FOX 26

September 8th, 2017 | by Marcel Dorff

Het in December altijd koude Winnipeg heeft er weer een gevecht bij. Tijdens UFC on FOX 26 in Winnipeg, Manitoba, Canada zullen de Flyweights Tim Elliott en Justin Scoggins elkaar ontmoeten in de Octagon van de Bell MTS Place. Het gevecht zal plaatsvinden op 16 December 2017 en zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Tim Elliott (MMA 14-8-1/UFC 3-6-0) kwam in 2012 de UFC binnen. De publiekslieveling die zijn stijl beschrijft als ”Awkward MMA” verloor zijn debuut via Unanimous Decision tegen John Dodson. Vervolgens versloeg Elliott zowel Jared Papazian als Louis Gaudinot via Unanimous Decision. Elliott werd vervolgens gekoppeld aan de Rus Ali Bagautinov. De nieuwkomer Bagautinov bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Elliott via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde van Joseph Benavidez. Nadat vervolgens ook verloren werd via Unanimous Decision van Zach Makovsky verlengde de UFC het contract van Elliott niet. Elliott verliet de UFC met een 2-4 record, maar had in bijna al zijn gevechten aangetoond mee te kunnen met zijn tegenstanders. Elliott ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij de Flyweight Titel won, en ook nog tweemaal verdedigde. Ondertussen zette de UFC een toernooi op tussen 16 Flyweight Kampioenen buiten de UFC die met elkaar moesten strijden tijdens TUF 24 om te bepalen wie tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson mocht vechten. Tim Elliott werd ook uitgenodigd, en zou het toernooi winnen. Elliott begin 2015 ”gecut” door de UFC maakte een ongekende comeback en mocht eind 2016 voor de UFC belt vechten tegen Demetrious Johnson. Elliott zou de eerste ronde winnen, maar had in het vervolg geen antwoord op de kunsten van ”Mighty Mouse” die uiteindelijk won via Unanimous Decision. Maar Elliott is terug in de UFC en is klaar voor zijn tweede run. Dit bleek wel in April 2017 toen de UFC de thuisbasis van Elliott aandeed : Kansas City. Elliott domineerde een zeer leuk gevecht tegen de Hawaiïaan Louis Smolka en won via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus toegekend. Afgelopen Juni nam Elliott een short notice gevecht aan tegen Ben Nguyen in Auckland. Elliott was favoriet, maar verloor binnen één minuut van Nguyen via Rear Naked Choke Submission. Elliott zal van Scoggins moeten winnen om zijn Top 10 klassering te behouden.

Justin Scoggins (MMA 11-4/UFC 4-4) kwam in 2013 als de Warfare FC Kampioen de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen Scoggins nam het tijdens zijn UFC debuut op tegen Richie Vaculik. Scoggins wist de Australische veteraan via TKO in de eerste ronde te finishen. In 2014 vocht Scoggins driemaal voor de UFC. In Maart van dat jaar werd weliswaar nog gewonnen van Will Campuzano via Unanimous Decision, maar vervolgens ging het fout voor Scoggins. Zowel Dustin Ortiz (Split Decision) als John Moraga (Guillotine Choke) waren te sterk voor de man uit South Carolina die tegen zijn eerste twee verliespartijen in zijn Pro-MMA carrière opliep. Scoggins kwam vervolgens sterk terug en wist via Unanimous Decision te winnen van Josh Sampo en betrekkelijk en verrassend eenvoudig ook Ray Borg via Unanimous Decision te domineren. Dit leverde Scoggins een gevecht op met Top 5 vechter Ian McCall. Echter ging er wat mis tijdens de ”weight-cut” van Scoggins en ging het gevecht niet door. Scoggins ging een gewichtsklasse omhoog naar Bantamweight en vocht eind 2016 tegen Pedro Munhoz. Nadat Scoggins de eerste ronde domineerde, gleed hij uit in de tweede ronde. Munhoz profiteerde en finishte Scoggins via Guillotine Choke Submission. Scoggins ging vervolgens weer terug naar de Flyweight divise om het op te nemen tegen de Japanner Ulka Sasaki. Na een sterke eerste ronde waar Scoggins de Japanner meerdere malen knockdown wist te slaan, ging het net als tegen Munhoz opnieuw mis in de tweede ronde. Ditmaal wist Sasaki te profiteren en via Rear Naked Choke Submission het gevecht te finishen.

Comments are closed.